Правда про оптимізацію Кишинського стаціонару

На останнє засідання сесії виносилося питання про оптимізацію підсобного господарства Кишинського стаціонару, де на утриманні установи є три корови, телиця, двоє коней та свиня. Та не встигли депутати проголосувати за чи проти, як з’явилася інформація, що одиноких бабусь та дідусів хочуть лишити домашнього молока. Насправді дізнатися правду не так і складно – було б бажання.

Дане питання прокоментувала директор терцентру Лариса Хоречко, яка як ніхто інший володіє ситуацією. У рішенні йшлося про продаж трьох корів – «Мазуха» (1993 р.н.), «Чубка» (1997 р.н.) та «Ласунка» (2000 р.н.). Найстаршій вже 24 роки, в той час як продуктивний вік корови становить 15 років. Вони дають дуже низькі удої молока, продукцію доводиться докупляти. Міський голова зазначив, що від цих корів є вигода на 47 тисяч, а на їх утримання потрібно витратити 250 тисяч (накосити сіна, випасати, доглядати, доїти, заробітна плата). Можна було б зрозуміти такі витрати, якби вони забезпечували заклад молоком. Але хто тримає корову, яка не дає молока?

Натомість, в останньому номері газети «Зорі над Уборті» у статті «Корови не винні: оптимізація не пройшла», написали, що, за словами місцевих жителів, молока стільки, що його ще й здають. Але це не так!

Можливо, як варіант, доцільніше було б продати цих корів, а купити нову. Так чи інакше до цієї теми доведеться повернутися у майбутньому.

От і вся правда про оптимізацію стаціонару.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту