Біля багатоповерхівок Олевська встановлять контейнери для сміття

 

Біля багатоквартирних будинків Олевська встановлять контейнери для сміття. Для цього облаштують спеціальні майданчики з огорожею та накриттям.  Про це говорили на засіданні виконавчого комітету 30 жовтня.

З даного питання доповідав заступник міського голови Василь Колбасюк. За його словами, дане питання неодноразово обговорювалося на зборах з жителями багатоповерхових будинків. Але якщо одним ця ідея до вподоби, то інші не хочуть бачити контейнери біля своїх під’їздів. Незрозуміла позиція. Закидати сміття на причіп, складувати його під відкритим небом, коли воно розлітається, його розтягують собаки, а влітку від нього жахливо смердить – це краще?  

Міська рада втілює заходи, які мають покращити ситуацію зі збором і вивозом ТПВ в громаді, для цього переобладнали машину-сміттєвоз та закупила контейнери. Для початку облаштують вісім майданчиків для контейнерів біля центральних багатоквартирних будинків. Один з таких майданчиків вже  встановили біля п’ятиповерхівки, що біля поліклініки (на фото).

ДО

ПІСЛЯ

Якщо на прибудинковій території є дитячі майданчики, за необхідності, їх перенесуть на відстань, передбачену санітарним правилам. Про це теж говорив заступник міського голови. Міський голова зазначив, що є проблеми зі сміттям і в селах, де  з наступного року теж встановлюватимуть контейнери. В громаді потрібно запроваджувати роздільний збір сміття, адже з 2018 року сортування сміття стане обов’язковим на всій території України, до цього зобов’язує закон «Про відходи». За його словами є приватний підприємець, який має намір розмістити окремі контейнери для збору пластику і скла.

Члени виконкому одноголосно затвердили схеми розташування контейнерних майданчиків на прибудинкових територіях багатоквартирних  житлових будинків по вул. 40 років Перемоги, вул. Свято-Миколаївській, 87-а, вул. Інтернаціональній (група двоповерхових будинків), вул. Свято-Миколаївській, 44-а, вул. Володимирській, 6, вул. Володимирській, 1, вул. Володимирській, 4, вул. Свято-Миколаївській, 51-а, вул. Княгині Ольги, 1-2.

Також на засіданні виконкому розглядалися інші питання. В Олевську на місці зупинки по вул. Промисловій з’явиться зупинка-магазин (тимчасова споруда), там здійснюватимуть торгівлю кондитерськими виробами.  Підприємцю надали дозвіл на встановлення тимчасової споруди з умовою облаштувати та утримувати транспортну зупинку. Місту потрібні зупинки громадського транспорту, а особливо чисті, з урнами для сміття та комфортними місцями для очікування, за якими будуть доглядати.  Ця практика має свої плюси – покращується благоустрій міста, економляться бюджетні кошти і створюються зручності населенню.

Нові магазинчики з’являться на вул. Олевської республіки в м.Олевськ (торгівля автотоварами), в с.Тепениця по вул. Центральна (торгівля промисловими товарами) та в с.Жубровичі по вул. Шевченка (торгівля продуктами).  

Члени виконавчого комітету надали дозвіл на зрізання аварійних дерев на прибудинкових територіях, а саме 20 сосен в смт Новоозерянка, дуба та ялини в Сущанах, чотирьох беріз по вул. 40 років Перемоги, верби по вул. Герцена та двох беріз біля музичної школи в місті Олевськ.  

Мешканці двоповерхового будинку №9 по вул. Київська звернулися із заявою про створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Своє ОСББ вони назвали «Яфина». Це вже друге утворене об’єднання за цей рік. На минулому засіданні виконкому надали дозвіл на утворення ОСББ «Центральна», за адресою І.Франка,1.

Члени виконкому прийняли рішення про надання матеріальної допомоги 37 жителям Олевської ОТГ на суму 10 600 гривень, затвердили графік роботи комунального закладу «Олевський Центр первинної медико-санітарної допомоги». Поліклінічне відділення Центру ПМСД працюватиме з 08.00 год. до 20.00 год., обідня перерва з 13.00 год. до 14.00 год. Структурні підрозділи Центру ПМСД (АЗПСМ, ФАП, ФП) в селах працюватимуть з 08.00 год. до 17.00 год., обідня перерва з 13.00 год. до 14.00 год.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту