Заступники міського голови відвідали Олевську лікарню

10 листопада заступники міського голови Яків Осипчук та Олександр Ніколайчук відвідали Олевську центральну лікарню. Разом із нещодавно призначеним головним лікарем установи Олегом Казюком побували у педіатричному, хірургічному, поліклінічному та пологовому відділеннях, клініко-діагностичній лабораторії.

Першим зайшли до дитячого відділення. Завідуюча Самсонович А.Л. звернулась з проханням замінити старі килими в ігровій кімнаті на ковролін. Наступною кімнатою стала кухня, де потрібно покласти плитку. До речі, плитка є, її придбали за сприяння головного лікаря Казюка О.В., який є депутатом обласної ради. Осипчук Я.М. зазначив, що найближчим часом вирішать ці питання.

Найкращі справи у хірургічному відділенні. Тут триває капітальний ремонт. Підрядники перекрили дах, тривають ремонтні роботи у палатах та кабінетах. Кошти на капітальний ремонт хірургії в сумі близько 1,1 млн грн були виділені за сприяння обласного депутата, який на той час був завідуючим хірургічним відділенням Казюком О.В.

Приміщення, де ведуть прийом лікарі вторинної ланки та знаходиться реєстратура потребує ремонту і зовні, і всередині.

Завідуюча клініко-діагностичної лабораторії Павленко О.Д. звернулась з проханням зробити ремонт у коридорі та кабінеті лаборантів, що здійснюють забір матеріалів, бо саме сюди приходять всі люди. Серйозного ремонту потребує і санітарна кімната, де миють медичну тару. Поділилась радісною новиною, що у цьому році вдалося зробити капітальний ремонт туалетної кімнати.

У пологовому відділенні виникла проблема з підлогою на третьому поверсі, яка місцями просіла. Тут переконані, що це через порушення при будівництві і просять усунути цей недолік. Також медичний персонал попросив придбати декілька функціональних та звичайних ліжок для породіль.

Заступники відвідали і стоматологічну поліклініку, де кожен з стоматологів облаштував власний кабінет.

Головний лікар ЦЛ Олег Васильович зазначає, що всі кошти з обласного бюджету, які надійшли для забезпечення виконання депутатських повноважень направив на лікарню. Зокрема, 50 тисяч – на придбання кардіографа для ЦПМСД, 60 тис грн – на ремонт дизельного генератора, який забезпечує світлом при виключенні електроенергії, 31 тис. грн – на ремонт автомобіля для перевезення хворих в обласну лікарню, 17 тис.грн на м’який інвентар для лікарні, 31,5 тис грн – на ремонт у дитячому відділенні, 50 тис грн – надано матеріальної допомоги на лікування жителям району, 40 тис. грн – на придбання кардіомонітора для реанімації.

Заступник міського голови, теж депутат обласної ради Ніколайчук О.В. також допомагає закладам медицини, зокрема було виділено 140 тис грн на перекриття даху баклабораторії, 15 тис грн на придбання душової кабіни та вхідних дверей для неврологічного відділення і 30 тис. грн на придбання комп’ютера для ЦПМСД.

Візит був пов’язаний з бажанням оцінити існуючий матеріально-технічний стан відділень аби розглянути можливість фінансування у 2018 році. Деякі прохання виконають найближчим часом, з іншими доведеться зачекати, бо на це потрібні великі кошти.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту