В Жубровичах провели семінар для старост громади

Заступник міського голови Яків Осипчук ініціював та організував для виконуючих обов’язки старост Олевської ОТГ семінар, який відбувся 17 листопада. Семінар був запланований за маршрутом Кишин-Стовпинка-Жубровичі. Старости цих сіл знайомили зі своїми населеними пунктами та установами, що працюють на території. Деякі старости вперше побували у гостях колег та мали можливість побачити результати їх господарювання. В семінарі також взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, начальник управління економічного розвитку, транспорту, туризму інвестицій та комунальної власності міської ради Олег Ковальчук, начальник управління земельних відносин Наталія Біленець, заступник начальника освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк, заступник головного лікаря ЦПМСД Наталія Мельчинська, директор ЦБС Лідія Сібірьова та в.о. військового комісара Олевського райвійськкомату Андрій Григор’єв.

Першою зупинкою стало село Кишин. В.о. старости Василь Тимощук показав дитячий садочок, який незабаром планують відкрити. Всі були приємно здивовані красою та просторістю садочка, новими меблями та обладнанням. Далі всі відправились до Будинку культури, де побачили бібліотеку та створену  у цьому році світлицю із старовинними речами, знахідками і історичними даними про село. На початку року працівники культури отримали завдання зробити у бібліотеках світлицю або музей села. 

Стовпинка приємно вразила благоустроєм. Чистоту у селі відмітив і заступник міського голови. Староста показав Будинок культури, світлицю та сільську амбулаторію. Стовпинка стала одним із переможців конкурсу проектів міської ради, їх проект стосувався розчищення пожежного водосховища. В майбутньому його облаштують і зроблять місцем відпочинку із риболовлею. В.о. староста Микола Кравченко зазначає, що у них діє добровільна пожежна охорона, є пожежна машина, за кермо якої у випадку надзвичайної ситуації він сідає, тому пожежне водоймище їм дійсно потрібно.

Останньою стала зупинка в селі Жубровичі. Тут відвідали дитячий садочок, школу, амбулаторію та музей села. За словами в.о. старости Валерія Степанчука у садочку планують спорудити новий паркан з центральної сторони, кошти на це виділили за сприяння обласного депутата Сергія Крамаренка. Всім сподобалась територія дошкільного закладу своєю кольоровістю та кількістю дитячих ігрових майданчиків. Музей села тут назвали кращим із усіх, бо він відповідає усім вимогам. В амбулаторії працює сімейний лікар, є стоматологічний кабінет.

Продовжили семінар у Будинку культури. В.о. старост сіл Кишин, Стовпинка та Жубровичі зачитали звіти про виконану роботу, в яких підбили підсумки року. 

Начальник управління економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олег Ковальчук розповів про стан виконання податкових надходжень, а  саме акцизний податок, ПДФО,єдиний податок, які складають 65% усіх власних надходжень ОТГ. Достойні показники в цьому році показали села Лопатичі, Стовпинка та Тепениця.

Начальник управління земельних відносин Наталія Біленець розповіла про оренду землі в селах, підписання договорів та надання інформації про землю в селах.

В.о. військового комісара Олевського райвійськкомату Андрій Григор’єв розповів про призов, виконання оповіщення на селі та попросив оновити документи стосовно призовників. Повідомив, що з 1 грудня цього року перевірять всі сільські ради на ведення військового обліку.

Заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк розповіла про реформу освіти.

Читайте Інтерв’ю про реформу освіти

Заступник головного лікарня ЦПМСД Наталія Мельчинська розповіла про реформу медицини. Вона звернулась з проханням нагадати жителям своїх сіл про укладення декларацій із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Читайте також Оберіть для родини сімейного лікаря

Заступник голови районної ради Олександр Ковальчук розповів про залучення інвесторів, нагадав про меморандум між міською та сільськими радами, а також попросив привітати жителів своїх сіл з професійними святами.   

На завершення Яків Осипчук наголосив на покращенні благоустрою та на встановленні в’їзних знаків у селах.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту