Міський голова взяв участь у Зборах та Форумі ОТГ

Олевський міський голова Олег Омельчук  взяв участь у других Загальних зборах Асоціації об’єднаних територіальних громад, які проходили у місті Київ. На Зборах було ухвалено Стратегію Асоціації на період до 2020 року та план дій на 2018 рік за кожним із стратегічних напрямків діяльності – це забезпечить повну відкритість і зрозумілість намірів та дій громади, а також системне впровадження європейських принципів та підходів до розвитку організаційної спроможності Асоціації. Крім того, було запропоновано зміни до Статуту Асоціації у частині вдосконалення структури органів управління.

Також на Загальних зборах було прийнято текст звернення до Президента, голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з проханням і закликом зняти будь-які законодавчі перепони на шляху реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Захід відбувався за експертної, організаційної та фінансової підтримки SKL International, компанії Шведської асоціації місцевих та регіональних органів самоврядування (SALAR/SKL).

Наступного дня у Києві відбувся другий Форум ОТГ, присвячений питанням розвитку громад, на якому теж був присутній олевський міський голова.

На Форумі вступне слово говорив Президент України Петро Порошенко, де висловив думку, що об’єднані громади мають негайно отримати право розпоряджатися державною землею. Серед спікерів також були: прем’єр міністр України Володимир Гройсман, голова Асоціації Олександр Корінний, його заступник Олексій Рябоконь, представник Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR) Магнус Лільєстрьом та інші.

Володимир Гройсман повідомив: «Треба ухвалити закон про адміністративно-територіальний устрій. Потрібно ліквідувати дублювання функцій районних рад, адміністрацій».

Глава Уряду впевнений, що саме місцеві керівники, яких обирають люди, краще за будь-яких призначенців розуміють проблеми територій та шляхи їх вирішення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту