Священик села Юрове створив сайт церкви

Протоієрей Миколай села Юрове створив сайт Свято-Стрітенського храму, в якому служить. Храм збудували у 2011 році, і з тих пір настоятель бере активну участь у житті села. Допомагав створити музей села у школі, займається збереженням місцевих пам’яток – кам’яних хрестів, багато часу приділяє дітям та їх навчанню у недільній школі. Про це він пише у своїх публікаціях на інтернет сторінці церкви. Віднедавна створив сайт приходу Свято-Стрітенського храму. Тут є фото, історія села, сувенірна продукція, матеріали про заходи, що відбуваються.

До речі, Юрівський храм відрізняється від інших релігійних споруд, адже побудований у стилі притаманному саме Поліссю. Архітектурна побудова православних дерев’яних храмів Полісся формувалась впродовж багатьох століть за певними канонічними традиціями.

«Проект храму був обраний не інакше, як промислом Господнім… через те, що всі запропоновані варіанти не витримували ніякої критики. Не раз мені доводилося бувати в музеї просто неба в Пирогові, але жодного разу не доходив до експозиції церковного зодчества Полісся. І коли я все ж таки дійшов, то побачивши його, став як вкопаний, бо був вражений неперевершеністю будівлі… Цей кисорицький храм відповідав не тільки пропорціям золотого перетину, а і моєму духовному прагненню. Я ж поліщук! І побачив своє  рідне!», – пише у своїх спогадах настоятель храму.

Отож, всіх кого зацікавила дана тема можуть перейти на сайт за посиланням http://yurove.church.ua/ 

У продовження теми, варто сказати, що мають свої сторінки у соціальній мережі Фейсбук настоятель Свято-Миколаївської церкви (м.Олевськ) Сергій Сяський та настоятель костелу Воздвиження Святого Хреста Ігор Скомаровський.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту