На сесії міський голова прокоментував ситуацію з дорогами до сіл Замисловичі та Журжевичі

 

6 грудня на засіданні позачергової 19 сесії депутат від ВО «Батьківщина» Микола Атанов озвучив звернення від жителів села Покровське, де через стан дороги вже тиждень не возять дітей до школи.

 «Дійсно, в нас катастрофічна ситуація, – зазначив міський голова Олег Омельчук. Голова РДА проводив засідання, на якому ми були присутні, по суті ми не знайшли механізмів як вирішити дане питання. Якщо в Комсомольському напрямку ще більш менш, то вже на Замисловичі, Озеряни, Шебедиха, там критична ситуація і без капітальних видатків і допомоги держави ми не вийдемо з даної ситуації. Є така інформація, що зараз всі дороги місцевого значення приймає обласна державна адміністрація на свій баланс і далі буде вчиняти дії.

Якщо нам передадуть ці дороги – це буде класно. Ми зможемо взяти на себе відповідальність і передбачати якісь кошти, виготовляти документацію та впливати на ситуацію. Але є і інша інформація, що область візьме дороги у своє управління, проведе тендер на одного учасника і його може виграти облавтодор і ми знову потрапимо в ту ситуацію, в якій ми знаходимось.

Наша громада найбільша в Україні. Ми повинні будемо сформувати свою думку стосовно цього. Почекаємо ще місяць, побачимо як воно буде передаватись, які будуть рухи далі і потім будемо напевно вимагати , щоб нам дали можливість впливати на дану ситуацію…».

Також міський голова розповів про можливості та плани, які шукає міська рада в цьому напрямку.

«До нас приїжджала одна організація, ми їм показали наші дороги без твердого покриття. Є європейський досвід, щоб ці дороги зробить більш менш придатними до використання… Що мається на увазі. Переробляється цей відсів, який є, додається цемент, різні суміші і закатується. Це покриття може служити довго і якісно.  В перспективі його можна покрити асфальтом, але якщо 1 кв.м. асфальтованої дороги коштує 300 гривень, то це буде коштувати 30 гривень за 1 кв.м.

То ми могли б вийти з ініціативою зробити таке покриття, а потім робити тверде. Я думаю нам варто почекати декілька неділь… Районна рада виділила 50 тис. грн. Що таке 50 тис грн на обслуговування таких доріг. Це два дні роботи в зимовий період…

Давайте зачекаємо ще два тижні. В нас буде ще дві сесії до кінця року, то ми можемо винести це питання на обговорення, принаймні тоді ми будемо володіти хоч якоюсь інформацією».

Ситуація дуже не проста. Це розуміє і керівництво ради, і депутати. Проблема з дорогами була завжди, і навряд чи вона колись вирішиться. Дивлячись на погодні умови, грейдерування не допоможе, через тиждень знову з’являться вибоїни, а з ними і проблема повернеться. Будемо сподіватись, що в області приймуть таке рішення, яке допоможе вирішити проблему з дорогами на місцях.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту