На сесії міської ради затвердили розподіл 2,5 мільйонів

6 грудня відбулась 19 позачергова сесія міської ради, яка була скликана у зв’язку з необхідністю внесення змін у бюджет. Також в порядку денному стояли питання про надання матеріальної допомоги та надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій природно-заповідного фонду місцевого значення.

На засіданні були присутні 19 депутатів. Натомість не прийшли до зали засідань ні один із депутатів він «Народного контролю» (А.Повар) та «Української народної партії» (З.Фіц), в яких по три народних обранці. Дивний збіг чи не так? Щоправда деякі депутати відверто раділи їх відсутності, мовляв «хоч сесія нормально пройде». 

Отож, до початку сесії міський голова Олег Омельчук привітав депутатів із Днем самоврядування, яке в Україні святкують 7 грудня.

«Я всіх вас вітаю з цим святом. Хотів би побажати плідної роботи на благо нашої громади, зараз дуже велика відповідальність покладена на депутатів місцевих рівнів, бо це розвиток громади, благополуччя громади. Всім вам бажаю здоров’я, щастя, щоб ми гарно відпрацювали каденцію і гордилися, що ми відпрацювали у такий складний час реформ».

Голова жіночого об’єднання «Дія» Мороз Н.М. звернулась до міських депутатів із проханням взяти участь в акції на підтримку бійців, які знаходяться на передовій. За зібрані кошти їм сформують іменні посилки.

 Розпочали сесію із розгляду бюджетних питань. За рахунок укладення договорів з проектними організаціями та у результаті проведення тендерів міській раді вдалося зекономити 2,5 млн грн. За ці кошти продовжать  заміну вікон у сільських школах: Зольнянській ЗОШ (135 150,91 грн), Хочинській ЗОШ (242 937,00 грн.), Замисловицькій ЗОШ (144 027,00 грн), Тепеницькій ЗОШ (242 673,00 грн), Лопатицькій ЗОШ 165 211,00 грн, а також ЦХЕТУМі (202 116,00 грн.). Планують здійснити реконструкцію вуличного освітлення в місті Олевськ по вул. Інтернаціональна, Б.Хмельницького, Покальчука, Горького, О.Кошевого, Січових Стрільців, Першотравнева та проміжок між вулицями Герцена-Олевська (1 226 554 грн). Також до переліку внесено проект щодо ремонту будівлі адміністрації лікарні (2 поверх), де замінять вікна та двері (175 419,00 грн).

На ліквідацію наслідків пожежі, яка сталася по вул. Московська в м.Олевськ, чотирьом жителям виділили по 5 тис.грн.

Також депутати розглянули клопотання Олевського ДП «Олевське лісове господарство» щодо надання дозволу на проведення вибіркового санітарного рубання в Кам’янському та Олевському лісництвах в межах територій заказників місцевого значення. Всього близько 77,9 га. Це пов’язано із необхідністю боротьби з верхівковим короїдом та пожежами минулих років. Також у рішенні йдеться, що лісове господарство має провести лісовідновлення у встановлений законом термін. Контроль покладено на комісію з питань земельних відносин, охорони природи та надзвичайних ситуацій головою якої є депутат Іванченко Я.С.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту