«Мій улюблений світ – без насильства»

З 25 листопада по 10 грудня 2017 року проводилася щорічна акція «16 днів проти насильства». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насильства» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початок акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Також потрібно зазначити, що у цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня – Міжнародний день інвалідів; 5 грудня – Міжнародний день волонтера; 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі. «Відтак, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

Працівниками КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» спільно із суб’єктами соціальної роботи було проведено низку виховних заходів, метою яких було посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля:

05.12.2017 року психологом – Скрит Л.М. спільно із заступником начальника відділу Олевського б’юро правової допомоги – Завірським М.П. в Олевській гімназії з учнями проведено бесіду «Насильство та як його уникнути», «Правова освіта».

05.12.2017 року фахівцем із соціальної роботи – Дубровець К.М. в Копищанській ЗОШ з учнями старших класів проведено бесіду «Насильство та як його уникнути» .

07.12.2017 року психологом – Скрит Л.М., провідним фахівцем із соціальної роботи – Мидловець О.В. в ДНЗ «Олевський професійний ліцей» з студентами проведено бесіди «Насильство та як його уникнути», «Правова освіта».

07.12.2017 року фахівцем із соціальної роботи – Козловець А.В. в Кам’янській ЗОШ було проведено бесіду «Насильству можна і потрібно протидіяти!».

08.12.2017 року фахівцем із соціальної роботи – Дубровець К.М. в Хочинській ЗОШ з учнями старших класів проведено бесіди «Молодь проти насильства !», « Жертви мовчання».

         В рамках здійснення роботи Мобільно консультаційного пункту на території Олевської міської ради здійснювалась робота з різними категоріями сімей. Особлива увага під час проведення акції «16 днів проти насилля» приділялася питанню знань, що таке «домашнє насильство». Тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, попередження непорозуміння в сім’ї – завдання, яке стоїть перед працівниками КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради». Підвищувались знання дітей та дорослих розуміння того, що насилля є порушенням прав людини.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати “Ні!” насиллю у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту