В селі Копище обговорили створення дитячого садочка

8 грудня в селі Копище відбулись громадські обговорення на тему реконструкції приміщення сільської ради на дитячий садочок. Варто зазначити, що Копище – це село, де найбільша кількість матерів-героїнь в Олевській ОТГ. Загальна кількість населення становить близько 1000 осіб.

На громадське обговорення зібралися 61 житель села, переважно жінки та чоловіки старшого віку. Розповісти детальніше про проект нового дитячого садочка приїхав начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Олевської ОТГ Віктор Ніколайчук. Для зручності місцевих жителів, у приміщенні Будинку культури був вивішений кольоровий проект ДНЗ.

Дошкільний навчальний заклад планується на 47 місць. В садочку будуть всі необхідні кімнати для здорового функціонування дитини: спальні, ігрові, роздягальні, буфетні, санвузли, ізолятор, медичний кабінет, універсальний зал, кабінети практичного психолога і адміністрації закладу та інші приміщення. Крім того, буде добудовано харчоблок для ДНЗ. У присутніх питань, що стосуються дитячого садочка не виникло.

На обговорені також були присутні: в.о. старости Михайло Михалець, голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко, депутат відповідного округу Василь Снігур, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк, а також два депутата Олевської ОТГ Зеновій Фіц та Станіслав Бідюк.

Користуючись нагодою, Василь Снігур виступив перед жителями села, коментуючи буденні питання та звернення, також депутат нагадав селянам про необхідність підписувати декларації з сімейними лікарями. Не обійшлось і без відвертої опозиції до влади, Василь Снігур чомусь вирішив, що за рік його округу виділили лише фарбу, забувши про те, що тільки розробка проектної документації «Реконструкція адмінбудівлі під облаштування дошкільного навчального закладу» коштувала майже 286 тис. грн. Крім того, в селі Копище було розроблено техніко-економічне обґрунтування щодо можливості розміщення ДНЗ, закуплено спеціалізований клас біології, парти та стільці для школи. В Майдані-Копищенському провели реконструкцію вуличного освітлення, ліквідували стихійне сміттєзвалище та провели поточні ремонти в селі.

Алла Гаврилюк розповіла присутнім про новий Закон про освіту. Були підняті теми реорганізації шкіл та частих прогулів уроків учнями Копищанської школи.

Зеновій Фіц додав: «Шановні копищуки, ми тут вже третій раз на таких зборах зустрічаємось. Приємно, що і сьогодні ви підійшли, значить вам це питання болить і необхідне… Цей дитячий садочок – це зусилля кожного, хто в тій чи іншій мірі до цього доклав руку… Кожен з нас хоче, щоб через рік-два ми зустрілись в гарну погоду і дійсно діти зайшли до дитячого садочка, бо це розвиток, навчання, підготовка до школи… Майте віру в краще, майте об’єктивний підхід, менше дивіться телевізор. Вірте у себе,свої сім’ї, вірте тим людям, які не словом, а ділом щось роблять в цей час».

Питання реконструкції адмінприміщення під облаштування дошкільного навчального закладу особисто тримає на контролі міський голова Олег Омельчук. Попередньо Олег Васильович обговорив важливі моменти реконструкції дитячого садочка в Копищі з головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем. Варто зазначити, що ідея будівництва нового приміщення для ДНЗ підтримки не знайшла ні в області, ні на місцях, адже таке ж по специфікаціям приміщення, збудоване «з нуля», коштувало б більше не на один мільйон гривень.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту