Жителі Новоозерянки ПРОТИ встановлення бочок по випалюванню деревного вугілля

В смт Новоозеряни жителі висловились проти планів приватного підприємця випалювати деревне вугілля у бочках біля їх населеного пункту. Дане питання обговорювали на громадських слуханнях 12 грудня в селищному Будинку культури.

Обговорити його прийшло близько 50 жителів селища. Задати питання по темі приїхав і начальник управління економічного розвитку міської ради Олег Ковальчук. Сама підприємниця на слухання не з’явилася. У телефонній розмові старості селища вона повідомила, що у зв’язку з тим, що наразі відсутні технологи, які мали розповісти про процес випалювання вугілля і роботу обладнання, вона не приїде. Просила в черговий раз перенести слухання, однак жителі вирішили це питання все-таки обговорити.

Шкідливе для здоров’я, на думку людей, виробництво запланували розмістити на території колишнього комбінату залізобетонних гідротехнічних конструкцій (КЗБГК). До найближчого будинку це становить приблизно 250-300 метрів, а, відповідно до законодавства, має бути не менше 400 метрів. 

Всі, хто прийшов на громадські слухання висловились категорично проти встановлення бочок. «В нас онкозахворювань багато, нам цього не треба…», – вигукнула місцева жителька. Вважають, що такий «бізнес» їх лише труїтиме, тому ніякої згоди не дадуть.  Варто зазначити, що смт Новоозерянка і без того відноситься до 3-ї зони забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС.

Відомо, що у 2015 році екологічна інспекція у Житомирській області припинила діяльність та демонтувала у трьох районах так звані бочки, в яких місцеві підприємці виготовляли деревне вугілля. Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державна екологічна інспекція у Житомирській області спільно з правоохоронними органами миттєво відреагувала на численні звернення громадян щодо масового випалювання вугілля підприємцями. За результатами перевірок Держекоінспекції у Житомирській області припинено діяльність з послідуючим демонтажем устаткування по випалюванню деревного вугілля в с. Ягнятин Ружинського району, с. Марківка Баранівського району, селах Літки та Глухова Лугинського району Житомирської області», – йдеться у повідомленні. 

Користуючись візитом представника міської ради, люди задали питання по дорогах та можливість розміщення аптечного пункту в селищі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту