В школах Олевської ОТГ встановили спеціалізовані класи

Шість навчальних закладів Олевської ОТГ отримали сучасні кабінети природничо-математичного циклу. Фінансування здійснювалося згідно освітньої субвенції на закупівлю спеціалізованих кабінетів у сумі 1 785 200 грн.

В школі села Копище встановили новенький кабінет хімії, в Кишинській ЗОШ – кабінет біології, Лопатицька ЗОШ та Олевська ЗОШ №3 отримали кабінети географії, Олевська ЗОШ №2 – кабінет інформатики, Олевська гімназія – кабінети фізики та біології.

Вчитель географії Олевської ЗОШ №3 дуже задоволена – нарешті в класі з’явилося обладнання для того, щоб проводити уроки на найвищому рівні. В географічному класі встановлена інтерактивна дошка зі спеціальним програмним забезпеченням, мультимедійний проектор з короткофокусним об’єктивом та ноутбук. Крім того, в класі розміщена велика сучасна дошка, повністю замінені парти та стільці, на кожному учнівському столі розміщені сучасні глобуси з підсвіткою.

Також в класі з’явилось нове обладнання: рухома модель Телурій, опадомір, анемометр чашковий, термометр кімнатний, барометр-анероїд, психрометр, електронні секундоміри, компаси, рулетки, курвіметри, лупи ручні.

Лабораторні колекції класу поповнили: гірські породи та мінерали, колекція корисних копалин, нафта та продукти її переробки, кам’яне вугілля та продукти його переробки, торф та продукти його переробки, колекція залізна руда та продукти її переробки, колекція граніт та його складові, колекція пісок, глина та продукти її переробки, колекція типи ґрунтів, колекція склад ґрунтів, колекція мінеральні та органічні добрива, колекція палеонтологічна, колекція морське дно та гербарій рослини природних зон світу.

Комп’ютерний клас Олевської ЗОШ №2 давно потребував заміни, тому школа отримала саме кабінет інформатики. В класі з’явилась інтерактивна дошка з спеціалізованим програмним забезпеченням, мультимедійний проектор з довгофокусним об’єктивом, 12 ноутбуків, дошка, Wi-Fi роутер, акустична система, нові парти, стільці та вчительський стіл.

В Олевській гімназії оновили одразу два кабінети – біологічний та фізичний. Обидва класи обладнані інтерактивними дошками з спеціальним програмним забезпеченням, ноутбуками, акустичними системами, мультимедійними проекторами з короткофокусним об’єктивом.

Крім того, в класі біології з’явились нові мікроскопи, набори препарувальних інструментів, скельця, тонометр. Колекціїкласу поповнили: морфологія рослин, насіння і плоди, лишайники. Також закуплено сучасні моделі: клітина рослинна, розмноження водорості, моху, папороті, сосни, клітина тваринна, скелет людини, головний мозок, око, серце і нирка.

Для фізичного класу закуплено обладнання: плитка електрична, лабораторний та демонстраційний блок живлення, генератор звуковий,  мультиметр демонстраційний, зарядний пристрій для акумуляторів, водонагрівач, електронні терези, універсальний фізичний штатив, вантаж набірний, столик підіймальний, вакуумна тарілка, демонстраційний гучномовець, набір зі статики, набір кульок, пістолет балістичний, трубка Ньютона, барометр-анероїд, сполучені посудини, куля Паскаля, набір пружин з різною жорсткістю, набір тіл рівної маси, набір тіл рівного об’єму, куля з кільцем, набір капілярів, циліндри свинцеві зі стругом, теплоприймач, електронний демонстраційний термометр, лабораторний набір «Молекулярна фізика та термодинаміка», електрофорна машина-генератор Вімгурста, електрометри, електростатичний маятник, комплект паличок, конденсатор розбірний, машина електрична, котушка дросельна, розбірний електромагніт, прилад для демонстрування правила Ленца, прилад для вивчення електромагнітної індукції, комплект з електролізу, набір для демонстрації залежності опору провідника від його геометричних параметрів,  комплект штабових магнітів, оптична лава, дозиметр та спектроскоп двотрубний.

Завдяки спеціалізованому обладнанню учні шкіл Олевської об’єднаної територіальної громади зможуть якісніше вивчати улюблені предмети та показувати гарні результати навчання.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту