Олевщина згадує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указом президента пам’ятну дату встановлено 14 грудня, в день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Цього ж дня, 1977 року, підписаний Акт прийняття першого енергоблоку ЧАЕС в експлуатацію.

В проекті програми (2017-2021 рр.) соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи йдеться: «Житомирщина належить до регіону, який найбільше постраждав від аварії на ЧАЕС. На її теренах проживає 258,4 тисяч постраждалих, з яких 56,5 тис. дітей, 7,7 тис. ліквідаторів, тобто кожний п’ятий має статус громадянина, який постраждав унаслідок Чорнобильської катастрофи. Кількість постраждалого населення в області за останніх вісім років (з 01.07.2009) зменшилася на 63,4 тисяч осіб або майже на 20%. Після аварії на Чорнобильській АЕС з місць постійного проживання було евакуйовано та переселено сотні тисяч осіб, і процес цей триває, проте на сьогодні на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення, проживає 164,7 тис. постраждалих, у тому числі 49,8 тисяч дітей».

14 грудня в приміщені Олевської музичної школи відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин вручив подяки двом жителям Олевська з нагоди пам’ятної дати: Петру Мусійчуку та Леоніду Васильчуку. Учні та викладачі музичної школи приготували для присутніх пісенні та інструментальні номери.

Фото Роман Світловський

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту