Оренда приміщення за 15 тис. грн., непереоформлені паї та інші питання сесії

15 грудня відбулася сесія міської ради. На порядку денному було 27 питань, включаючи Різне.

Внесення змін до міського бюджету.

З районного бюджету надійшла субвенція у сумі 5 тис. грн. на придбання шкільних дощок для Копищанської ЗОШ. Рішення про прийняття коштів депутати підтримали одноголосно.

Внесення змін до персонального складу виконкому.

У зв’язку з виходом на пенсію заступника міського голови Василя Колбасюка, необхідно було внести зміни у персональний склад виконавчого комітету. Одноголосно депутати підтримали рішення вивести зі складу виконавчого комітету Василя Васильовича.

Порядок залучення громадян до громадських робіт.

Міський голова Олег Омельчук укладе договір про організацію громадських робіт на 2018 рік з Олевським районним центром зайнятості. Безробітні зможуть залучатися до участі у таких громадських роботах: ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, впорядкування, благоустрій, озеленення території міської ради, благоустрій кладовища, впорядкування братських могил, пам’ятників, цвинтарів місць поховання загиблих захисників Вітчизни та інших пам’яток культурної спадщини, виконання робіт по догляду за криницями загального користування, впорядкування придорожніх смуг, надання послуг із супроводу, догляду, обслуговування, соціально-медичного патронажу осіб з інвалідністю або тимчасово непрацездатним, надання допомоги сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту тощо. Фінансування громадських робіт, у разі залучення зареєстрованих безробітних, здійснюватиметься за рахунок міської ради, загальною сумою 18 тис. грн.

Внесення доповнень до Регламенту міської ради.

До Регламенту Олевської міської ради додали пункт, згідно якого рішення сесії, яке викликає особистий інтерес депутатів, міського голови, секретаря чи близьких їм осіб, наявність яких може вплинути на об’єктивність або неупередженість при прийнятті рішення сесії, зобов’язані повідомити у письмовій формі до початку засідання про ймовірність виникнення конфлікту інтересів.

Передача в оренду комунального майна.

Раніше був проведений конкурс на оренду нежитлового приміщення в м. Олевськ по вул. Княгині Ольги, 1, загальною площею 51,0 м2. Конкурс виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Первоцвіт-Фарм» з ціновою пропозицією 15 тисяч гривень в місяць. Крім того, орендарі зобов’язалися за свій рахунок зробити ремонт (заміна електропроводки, відновлення системи опалення, косметичний внутрішній та фасадний ремонт).

Раніше депутати не надали дозвіл на передачу даного приміщення в оренду фірмі «Київфарм» з ціновою пропозицією 4 420 грн./місяць, пояснивши, що це занадто мала вартість. Цього разу на сесію було винесено питання про передачу приміщення в оренду на 10 років за 15 тис. грн./місяць ТОВ «Первоцвіт-фарм». Між депутатами розгорілася гаряча дискусія на цю тему, проте, передати приміщення знову не вийшло. «Проти» цього рішення проголосували Микола Кочин та Зеновій Фіц. «Утримались» депутати: Валентин Торгонський, Юрій Шевчук, Петро Бубенко, Віталій Шейко, Віктор Осипчук, Володимир Ковальчук, Володимир Халімончук, Володимир Тимощук, Павло Демкович, Василь Снігур.

Після повторного винесення питання на порядок денний, але зі зміною в терміні оренди (5 років), депутати все-таки проголосували «за» відповідне рішення. «Утримався» лише секретар міської ради Віталій Шейко.

Прийняття до управління непереоформлених паїв.

Депутати прийняли до управління Олевської міської ради непереоформлені земельні частки, які знаходяться в адміністративних межах с.Зубковичі, в урочищі «Гущі». Дані паї входять до складу спадщини загальною площею 55,1320 га. Договори оренди земельних ділянок буде укладено з фермерським господарством «Азалія Агро» терміном на 7 років. Вартість орендної плати становитиме максимальних 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. «Утримались» від голосування всі депутати від «Народного контролю»: Анатолій Повар, Богдан Лозян та Микола Смик.

Детальніше дивіться на відео.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту