«Про організацію санаторно- курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Управління праці та соціального захисту населення  інформує, що Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року №854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана  з наслідками аварії на ЧАЕС», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам за не використану санаторно-курортну путівку у 2018 році.

         Порядок передбачає новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування  громадянам вищезазначеної категорії (1 кат.ЧАЕС та діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС) з 2017 року. Зокрема, укладання трьохсторонньої  угоди між санаторно-курортними закладами, постраждалою особою та управлінням праці.

         Просимо всіх громадян, які подали заяву на оздоровлення у 2018 році звернутись до управління праці та надати додатково уточнену  інформацію про назву санаторія та дату оздоровлення.

        Всіх потерпілих  1 категорії ЧАЕС та дітей-інвалідів, які подали заяву на отримання компенсації  за не використану путівку  просимо надати до управління праці виписку з банківського рахунку  для перерахунку вищезазначеної  компенсації.  

       Також  інформуємо, що забезпечуватись санаторно-курортною путівкою у 2018 році зазначена категорія осіб буде відповідно до поданих заяв та у порядку черговості в межах доведених бюджетних призначень.

Управління праці

та соціального захисту населення

2-17-70

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту