Влада і медики обговорили медичну реформу

30 січня в Центрі медико-санітарної допомоги відбулася нарада, де завідувач Людмила Орлицька обговорила з представниками влади та медпрацівниками реформування первинної медицини.

В ній взяли участь народний депутат України Володимир Арешонков, міський голова Олег Омельчук, сільський голова Сергій Коцур, голова районної ради Віктор Троц, голова адміністрації Дмитро Лазаренко, секретар міської ради Віталій Шейко, головний лікар центральної лікарні Олег Казюк та інші.

Зокрема було обговорено створення пунктів здоров’я в Олевському районі на заміну ФАПам, що тягне також за собою загальну оптимізацію медзакладів. Проте, модель, яка пропонується державою, не зовсім підходить нашому регіону через малі населені пункти та велику відстань між ними. Якщо ж не йти по «шляху реформації» держави, фінансування медицини може «лягти» на місцевий бюджет.

Було вирішено написати колективне звернення до вищого керівництва країни з проханням переглянути оптимізацію закладів медицини в умовах Олевського району. В свою чергу, завідувач ПМСД Людмила Орлицька має підготувати своє бачення реорганізації первинної медицини з умовою орієнтації на особливості нашого регіону.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту