В міській раді провели нараду з діловодами сільських рад

12 лютого в Олевській міській раді відбулася робоча нарада за участі заступників міського голови Якова Осипчука і Олександра Ніколайчука, начальника УП та СЗН Олевської РДА Ольги Островської, керівників відділів та діловодів сільських рад.

Було обговорено ряд питань, серед яких порядок видачі довідок громадянам. Діловоди сільських рад Олевської об’єднаної територіальної громади були проінформовані про нововведення. Крім того, Яків Осипчук нагадав, які дані необхідні та на підставі чого видаються різні довідки. Наголосив, що потрібно звертати увагу, щоб у паспорті була вказана точна адреса приписки, а не лише назва населеного пункту, що часто зустрічається в нашій громаді.

Окремим питанням присутні обговорили необхідність оформлення майна, зокрема, житлових будинків. Часто по довідки, найчастіше для оформлення субсидій, приходять жителі громади, які проживають у господарчих будівлях, так званих «літніх кухнях».

Такі громадяни мають у обов’язковому порядку офіційно оформити свій будинок як житловий. Проблеми можуть виникнути на стадії продажу чи отримання спадщини даного майна. По закону, господарчі будівлі самостійно не можуть бути «переписані» чи подаровані, поки вони не будуть переоформлені у житлові будинки.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту