Муніципальна варта у структурі міської ради

На сесії міської ради, яка відбулась 8 лютого, депутати затвердили Положення про муніципальну варту. Рішення було одноголосним – 24 «за».

Муніципальна варта утворюється міською радою для здійснення контролю за станом благоустрою міста, сіл та селищ громади, виконанням Правил благоустрою, охорони зелених насаджень і водойм, утримання в належному стані власних, прилеглих та закріплених за підприємствами, установами організаціями територій.

Варто зазначити, що в Олевській громаді хулігани часто псують майно та об’єкти благоустрою, зокрема, пошкоджували фотозону «Я люблю Олевськ», виривали світильники, які її освітлювали, часто псують пішохідні знаки, крадуть каналізаційні люки, розбивають урни для сміття.

Муніципальна варта матиме повноваження проводити рейди та перевірки територій і об’єктів населених пунктів, складати протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою для притягнення винних до відповідальності, здійснюватиме дії по забезпеченню подання позовів до суду виконавчими органами міської ради про відшкодування шкоди, завданої об’єктам внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту