Відкриття садочку в с. Покровське, передача земель ОТГ та інші питання сесії

8 лютого відбулась 23 сесія Олевської міської ради. Депутати встигли пропрацювати над 45 питаннями, включаючи «Різне».

Матеріальна допомога

Трьом громадянам виділили матеріальну допомогу. До міської ради звернулися жителі сіл Копище, Зубковичі та Жубровичі з проханням надати одноразову матеріальну допомогу на ліквідацію наслідків пожежі, лікування сина та лікування тяжкої хвороби. В проекті рішення пропонувалося виділити всім по 5 000 гривень.

Депутат Станіслав Бідюк запропонував дати більше матеріальної допомоги жителю села Копище, так як в пожежі у нього загинуло двоє дітей.  Від Миколи Кочина надійшла пропозиція виділити постраждалому 10 000 грн. Депутати проголосували одноголосно «за».

Олександр Ніколайчук зауважив, що від нього та від Сергія Крамаренка, як від депутатів обласної ради, жителю с. Копище надійде ще декілька тисяч матеріальної допомоги.

Читайте також: 60 жителів громади отримали матеріальну допомогу.

Розширення обов’язків старост

У Положення про старосту села (селища) були внесені зміни, згідно яких розширюються їхні обов’язки. Положення доповнили підпунктом «ведення військового обліку» в пункті «Обов’язки старости».

Вартість харчування в дитячих садочках

З 1 березня вартість харчування однієї дитини в день в дошкільних навчальних закладах становитиме: на дітей віком 0-3 роки –  23 гривні; на дітей від 3 років –  25 гривень.

Згідно Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у центрах розвитку дитини та дошкільних навчальних закладах Олевської міської ради, у міській місцевості 60% вартості вносять батьки (у сільській місцевості – 50%), інше «дофінансовує» міський бюджет. Від сплати у повному обсязі звільняються особи, визначені законодавством України та діти учасників бойових дій.

Варто зазначити, що право на користування пільгами встановлено для батьків, діти яких зареєстровані на території об’єднаної територіальної громади.

Відкриття садочку в селі Покровське

Незабаром в селі Покровське відкриють дитячий садочок. Про це на сесії повідомив заступник міського голови Яків Осипчук, доповідаючи по питанню зміни режиму роботи ДНЗ. «Шановні депутати, у нас є можливість прийняти історичне рішення… Стоїть питання відкриття 1 березня у селі Покровське дошкільного навчального закладу з повним перебуванням дітей», – прокоментував Яків Миколайович.

Наразі у селі діє дитячий садочок з короткотривалим перебуванням дітей без харчування.

Раніше, 19 грудня 2017 року, в селі Кишин відкрили новий сучасний дитячий садочок.

Оренда приміщень

Депутати прийняли рішення про оголошення конкурсу на право оренди комунального майна, а саме: на частину нежитлового приміщення, загальною площею – 10 кв.м, в селі Жубровичі та частину адміністративного приміщення, загальною площею 20 кв.м, в с. Юрове.

Наступним було рішення про передачу в оренду комунального майна. В селі Жубровичі передали в оренду частину димової труби приватному акціонерному товариству «ВФ Україна». Термін оренди 2 роки 11 місяців за 5 000 гривень в місяць.

Приватному підприємству «ЕКСПРЕС-СЕРВІС» передали в оренду частину нежитлового приміщення, загальною площею 2 кв.м, яке знаходиться  в м. Олевськ  за адресою: вул. Володимирська, буд. 2, терміном на 2 роки 11 місяців, з орендною платою 170 гривень в місяць.

Соціальне житло

Встановлено оплату за найм соціального житла в селі Сущани сироті Олександру Редьку у сумі 1 гривня в рік.

Раніше хлопцю передали ключі від будинку, загальною площею 58,6 кв.м. (житлова – 31,7кв.м.). На подвір’ї є колодязь, літня кухня, сарай та інші господарські будівлі.

Оренда землі сільськогосподарського призначення

Депутати прийняли рішення про укладання договорів оренди не переоформлених земельних часток (паїв), що входять до складу спадщини, які розташовані в адміністративних межах с. Зубковичі з фермерським господарством «АЗАЛІЯ АГРО». Термін оренди – 7 років, річна орендна плата –  12% від нормативно-грошової оцінки землі.

Раніше у селі Зубковичі відбулися громадські слухання щодо оренди землі сільськогосподарського призначення.

Передача земель ОТГ

На розгляд депутатам було винесене питання затвердження Меморандуму про співпрацю між Олевською міською радою та Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області. Відповідні документи були роздані керівникам громад Житомирської області напередодні.

Підписання документів мало відбутися згідно розпорядження Кабінету Міністрів про передачу земель державної власності сільськогосподарського призначення об’єднаним територіальним громадам. Раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що до кінця року кожне обласне управління геокадастру має підписати з кожною ОТГ меморандуми, в яких будуть визначені строки та відповідальні особи за процес передачі.

Депутати не підтримали рішення про підписання Меморандуму. Ярослав Іванченко прокоментував: «Це все фікція… Підписуючи з нами Меморандум, під виглядом інвентаризації земель вони заберуть у нас право потім впливати на процес. Я пропоную Меморандум не приймати». Зеновій Фіц також висловився проти затвердження документу, аргументуючи це відмовою народних депутатів внести зміни в Земельний кодекс.

Після тривалої дискусії, відбулось поіменне голосування. Рішення не було прийнято:  4 голоси «за», 20 депутатів «утримались», «проти» жодного голосу.

Також на сесії розглянули питання: затвердження плану роботи міської ради на І півріччя 2018 року, внесення змін у структуру та штатну чисельність виконавчого апарату, затвердження звітів про оцінку майна та інші.

Читайте також: Програму соціально-економічного розвитку Олевської ОТГ на 2018 рік ПРИЙНЯТО.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту