Міська рада виділить кошти на ремонт “швидкої”

Колектив Олевського пункту екстреної медичної допомоги звернувся до міського голови Олега Омельчука з проханням виділити кошти на ремонт автомобіля «швидкої» допомоги.

Так, згідно закону, 1 січня 2013 року було створено комунальну установу «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, який об’єднав всі відділення швидкої допомоги в регіоні. Створено 4 територіальні округи з центрами в Житомирі, Коростені, Бердичеві та Новограді-Волинському, в яких розташовано підстанції. Олевська підстанція відноситься до Коростеня. На прохання олевських медиків допомогти – там розвели руками зсилаючись на недостатнє фінансування охорони здоров’я.

Отож, вони вирішили звернутися до міської ради. За словами медиків наразі виїзди здійснюють лише двома каретами швидкої, яких не вистачає для обслуговування населення. Є ще третій автомобіль, але він зламався та потребує ремонту, за приблизними підрахунками ця сума становить 40 тисяч гривень. Питання дійсно серйозне і важливе, тому вирішили його швидко і без зайвих розмов. Міський голова Олег Омельчук зазначив, що міська рада виділить необхідну суму.

«В нас є 2,5 млн грн від продажу приміщення суду. Напевно, ми з цих коштів придбаємо Олевській лікарні автомобіль, який буде возити хворих на Житомир. Тоді ми доручимо Олегу Васильовичу (ред. головному лікарю Олевської ЦЛ) співпрацювати з вами в екстрених випадках, де Вам треба буде допомога», – зазначив міський голова.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту