В Олевській гімназії дискутували на тему громадянської активності

Олевська гімназія останніми роками використовує таку форму виховання учнів як дебати. На початку у цій грі брали участь тільки старшокласники, але цьогоріч вирішено було провести у гімназії чемпіонат для 5-10-х класів.  З жовтня тривають змагання, а 27 лютого відбулась фінальна гра  між трьома командами старших класів. У фінальному змаганні зійшлися класи:  8-а, 9-Б та 10-Б (капітани команд: Богдан Курильчук, Антон Шибецький та В’ячеслав Мітрофан).

Спілкувались діти на тему громадянської активності та її прояв у навчальному процесі гімназії. Окрім обговорення загальних основ свідомості громадян, учні  згадали корисні заходи, організовані їхнім навчальним закладом, а також поділилися планами на майбутнє. Зокрема, учениця 10-б класу запропонувала проводити регулярні суботники не тільки біля школи, але й в інших частинах Олевська. Пропонували діти повернутись до політичного інформування або навчання у позаурочний час, обов’язково продовжувати дебати, працювати над соціальними проектами.

Загалом, всі команди виступали на одному рівні: було багато своїх влучних думок, були й промахи та дитяча невпевненість (можливо, тому що у складі журі, окрім постійних суддів були присутні також директор гімназії Є.М. Рябой та випускник Владислав Романчук – студент 4 курсу факультету соціології Національного університету ім. Т. Шевченка).  Проте такий захід вчить учнів чітко формулювати питання, висловлювати свою думку та не розгублюватися в стресових ситуаціях.

Після трьох раундів виступів та запитань журі визначилось з переможцем – 8-а клас.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту