Рішенням виконкому впорядкували квартирні черги

У зв’язку із утворенням об’єднаної територіальної громади та припиненням діяльності двадцяти місцевих сільських рад, які увійшли до складу Олевської ОТГ виникло питання щодо ведення квартирного обліку на території громади.

До об’єднання, на території колишніх сільських рад був заведений власний квартирний облік. Громадяни, які ставали на квартирний облік за місцем проживання, претендували на отримання житла в межах колишньої сільської ради. Так само, як і мешканці м.Олевська, які перебувають на квартирному обліку, претендують на отримання житла в м.Олевськ.

Відповідно до чинного законодавства на даний час є різними підстави для прийняття громадян на квартирний облік в залежності від того, чи в місті проживає даний громадянин або в сільському населеному пункті.Так, зокрема, для прийняття на квартирний облік особи, яка зареєстрована в м.Олевськ, їй необхідно бути зареєстрованою і проживати в м.Олевськ не менше 2 років, а в сільських населених пунктах – без урахування часу проживання та реєстрації.

Така норма законодавства діє відповідно правил обліку громадян, що потребують покращення житлових умов і житлових приміщень затверджених виконавчим комітетом Житомирської обласної ради народних депутатів з 1985 року і по даний час.

З метою забезпечення житлових прав мешканців Олевської об’єднаної територіальної громади, на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про врегулювання питань квартирного обліку на території ОТГ.

Рішеннями були затверджені квартирні черги громадян, які перебувають на позачерговому, першочерговому та загальному обліках. Для прикладу, на позачерговій черзі громадян, які хочуть отримати житло в м.Олевськ стоять 92 заявники, на першочерговій – 87 та на загальній – 58 осіб. В сільських населених пунктах на квартобліку стоять по декілька сімей.

Олевська міська рада нагадує, що особа, яка хоче стати на квартирний облік може звернутися до Центру надання адміністративних послуг міської ради (м.Олевськ, вул. Володимирська,2).

Нагадуємо, що особа, яка перебуває на квартирному обліку щороку повинна поновлювати дані стосовно себе та своєї родини.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту