Уряд надаватиме 2500 грн дотації на теля

Цього року держава передбачила близько 1 млрд гривень дотації селянам за збереження молодняку великої рогатої худоби. Зокрема, селяни зможуть отримати за теля віком від 1 до 5 місяців – 300 гривень, від 5 до 9 – 700 гривень, від 9 до 13 – 1500 грн.  Загальний обсяг дотації становитиме 2500 гривень.

Дане питання обговорили на нараді за участі міського голови Олега Омельчука, керуючого справами виконавчого комітету Юрія Русина, начальника відділу агропромислового розвитку Олевської РДА Володимира Михайленка та в.о. старост.

Вже видано розпорядження міського голови, згідно якого  в.о.старости сіл та селищ є відповідальними за збір та опрацювання документів від фізичних осіб, які проживають на території Олевської ОТГ для отримання дотації на молодняк. Вони проводитимуть збір, реєстрацію обліку фізичних осіб – власників тварин, складання відомостей, формування запиту до Адміністратора Єдиного  державного реєстру тварин для перевірки ідентифікованого та зареєстрованого  в установленому порядку поголів’я молодняка. Відкориговані після перевірки списки фізичних осіб – власників тварин вони мають подати для узагальнення до загального відділу Олевської міської ради до 01.05.2018 року, 01.09.2018 року та 01.12.2018 року. Здійснюватиметься це на виконання пункту 9 Постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Отож, для отримання дотації необхідно: паспорти великої рогатої худоби, паспорт громадянина України, довідка про відкриття рахунка в банку та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків. Зазначені документи приймаються до 1 травня, 1 вересня та 1 грудня.

 «У мене в селі 298 корів, – зазначила староста Лопатич. Є телята, які народились в грудні, але вони скажуть, що в січні. Потримають його до 1 травня, поки я подаю реєстр, потім заріжуть, але у вересні знову прийдуть і скажуть, що воно є. Вже таке було. Тоді ми створили комісію, приїхали і дійсно виявили, що його зарізали. Як контролювати в таких ситуаціях?».

«Після кожного реєстру доведеться об’їжджати всіх і дивитись є ті теляти чи ні. Як встигати, коли в мене 5 сіл», – зазначив в.о. старости Тепеницького округу.

Міський голова зазначив, що міська рада допоможе з перевірками, за необхідності залучить працівників міської ради.

Також в.о. старостам повідомили про початок проведення місячника благоустрою, під час якого мають здійснити генеральне прибирання в селах.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту