Зі старостами проведено нараду з аграрних питань

Питання виділення дотації на молодняк ВРХ для населення, роботу аграріїв та ряд інших питань було обговорено на нараді за участю в.о. старост, міського голови, керуючого справами виконавчого комітету та начальника управління агропромислового розвитку Олевської РДА.

Читайте також Уряд надаватиме 2500 грн дотації на теля.

Дотацію у розмірі 2500 гривень може отримати фізична особа, яка утримує до 13 місячного віку ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб. До постанови, яка регулює це питання нещодавно було внесено зміни, а саме в абзаці першому пункту 9 Порядку слова “у поточному році” виключено, що дозволяє власнику тварини отримати дотацію за утримання молодняка великої рогатої худоби, народженого у господарстві у минулому році. Про це зазначив начальник управління агропромислового розвитку Олевської РДА Володимир Михайленко.

Також нагадав про терміни подання документів та порядок ведення журналів обліку телят в селах.

Дотація на молодняк ВРХ, народжений в господарствах фізичних осіб, нараховується за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка. 

Звертаємо увагу, що на момент подання документів (до 01.05.2018 р., 01.09.2018 р. та 01.12.2018 р.) молодняку ВРХ має виповнитися:
– повних 4 місяці, але не більше 5 місяців. Розмір дотації складає 300 грн.;
– повних 8 місяців, але не більше 9 місяців. Розмір дотації – 700 грн.;
– повних 12 місяців, але не більше 13 місяців. Розмір дотації – 1500 грн.
      За період утримання молодняка від 1 до 13 місяців розмір дотації складає 2500 гривень.

Після обговорення було узгоджено робочі моменти складання та обробки документів з даного питання, а також створення робочих груп, які перевірятимуть домогосподарства на наявність телят.

Розпочато сезон роботи агрофірм на полях, про це теж говорили на зібранні. На деяких з них надходять скарги, що ті обробляють рослини препаратами, від яких мруть бджоли. Володимир Андрійович зазначив, що треба нагадати аграріям, що про використання пестицидів та гербіцидів вони повинні повідомляти органи місцевого самоврядування за 3 дні.

Як отримати

  1. Ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації. Вартість даної послуги становить 34 грн та здійснюється один раз за життя тварини.

2. Підготувати для подання мінімальну кількість документів:

  • копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • копія паспорта особи – власника тварини;
  • копія довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  • копія ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварини.

3. Подати до територіальної громади села, селища, міста як безпосередньо, чи до сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів документи.

Документи приймаються протягом року в порядку черговості – до 01 травня, до 01 вересня та до 01 грудня.

4. Отримати бюджетні кошти на поточний рахунок відкритий у банку.

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту