Зі старостами обговорили питання призначення субсидій та призов військовозобов’язаних

7 травня відбулась нарада зі старостами сільських та селищ громади, на якій розглянули та обговорили важливі питання.

Про суттєві зміни у порядку надання житлових субсидій доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Островська (для детальнішого ознайомлення тисніть на посилання). Вона наголосила на відповідальності та перевірці даних при складанні актів та відповіла на ряд питань від старост.

Військовий комісар Ігор Подшивалов нагадав старостам про необхідність та невідкладність доставки повісток про проходження військової служби жителям громади: «На сьогоднішній день склалась складне становище з призовом на строкову військову службу. Підлягає призову 2 тисячі чоловік, а наряд в нас 32 чоловік.  Не має людей. Це ваша робота знайти і привести їх до мене. .. Якщо не має людини, працює десь, то писати не списком, що його не має, той десь працює, той в Польщі, а на кожного треба писати окремо, щоб ми поклали в справу вашу довідку». Мовляв, на сьогоднішній день призвано 18, а повинні призвати 25 осіб.  

Старости у свій захист говорили, що працюють в межах повноважень, призовники  або їх батьки відмовляють брати повістки.

«Приїхали ваші хлопці, поїхали ми в Обище. Мати каже  «А я його не пущу в армію, хай краще він в тюрму сяде, але не в армію. Я був шокований з таких слів…», – зазначив в.о. староста Володимир Кайданович. Мовляв, люди вкрай негативно до цього ставляться і ніякого впливу ми не маємо.

Військовий комісар зазначив, що в таких випадках може бути передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність на призовника.  Щоправда, є старости, які добре працювали у даному напрямку – це Зольня, Лопатичі, Тепениця, Калинівка та Новоозерянка. Було вирішено, що за оновленими списками ще раз комісійно об’їдуть військовозобов’язаних.

Начальник ЦСССДМ Світлана Орищук звернулась до старост із проханням надати інформацію про наявність неблагополучних родин, які проживають в підпорядкованих їм селах.

Продовжив нараду заступник міського голови Яків Осипчук. За його словами було проведено обстеження футбольних полів в населених пунктах, і здебільшого вони знаходяться в занедбаному стані. Отож, аби заохотити старост до роботи в напрямку спорту, він зазначив, що староста того села, де сільська команда виграє Першість ОТГ з футболу отримає плюс 1 тисячу гривень до заробітної плати, а село, наприклад, спортивний майданчик.

Наразі беруть участь у змаганнях з футболу 6 сільських команд – Зольня, Лопатичі, Кам’янка, Жубровичі, Сущани (Тепениця), Покровське.

Старости сіл Хмелівка, Сущани, Рудня-Хочинська та Копище мають надати пропозиції по в’їзним знакам, які мають встановити до Дня 75-ї річниці Копищенської трагедії.

Закінчилась нарада інформацією про укладення договорів (декларацій) з сімейними лікарями та педіатрами.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту