Депутати не погодили виділення землі в селі Обище

Першими на засіданні сесії, що відбулась 11 травня, розглянули та затвердили бюджетні питання, де було розподілено 2,4 мільйони власних доходів та 887 тисяч освітньої субвенції.

Міська рада співфінансуватиме роботи по будівництву амбулаторій загальної практики сімейної медицини в с. Зольня, с. Кишин, с. Жубровичі, с. Хочине в розмірі 10 % або 600 тис. грн на кожен об’єкт.

Більшістю голосів затверджено Програму фінансового забезпечення представницьких витрат та інших видатків, пов’язаних із діяльністю Олевської міської ради. Це потрібно для того, аби мати можливість оплачувати робочі поїздки, візити, а також прийом делегацій, інше. Фінансування здійснюватиметься в межах фінансових можливостей міської ради.

Від ГУ Держгеокадастру у Житомирській області надійшов лист про погодження або відмову у погодженні щодо надання Головним управлінням дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. В ньому йшлося про відведення земельної ділянки з правом передачі у власність для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення, яка розташована на території Олевської міської ради.

«Йдеться про громадян, які хочуть отримати 2 гектара під особисте селянське господарство в нашому районі. Наша комісія при розгляді документів побачила, що заяви надруковані на комп’ютері і не відомо чи підписані самими заявниками (ред. пакет документів із заявами принесла одна людина). Ці земельні ділянки знаходяться в селі Обище. Всього просять до 80 га. Там жодного мешканця Олевського району», – зазначив голова комісії з питань земельних відносин Ярослав Іванченко. Дійсно, серед переліку із семи осіб, п’ятеро із м.Новоград-Волинський, інші – з Житомирської області. Тому депутати відмовили у наданні дозволу виділити цим громадянам землю.

Депутати прийняли рішення про прийняття до управління Олевської міської ради непереоформлені земельні частки (паї), які знаходяться в адміністративних межах с.Стовпинка. Дані паї входять до складу спадщини загальною площею 78,81 га. Договори оренди земельних ділянок буде укладено з фермерським господарством ТОВ «АГРОУСПІХ-1» терміном на 7 років. Вартість орендної плати становитиме максимальних 12% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Паї в селах Майдан, Сарнівка та Джерело площею 27,8904 га мають намір взяти в оренду П (ПО) СП «ІСКРА», а ТОВ  «АГРО ТЕХНОЛОДЖІ ГРУП» земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які розташовані в селах Тепениця, Сосснівка, Хмелівка площею 166,4053 га.

Радовельська сільська рада виявила бажання підписати черговий договір про співробтництво з міською радою у формі спільного фінансування ЦСССМД.

Депутати затвердили земельну ділянку комунальної власності призначеної для продажу  у власність на земельному аукціоні в м.Олевськ.  Це земельна ділянка площею 0,33 га розташована по вул. Київська, 60Б, вона вільна від забудови та призначена для комерційного використання.

Затверджено ряд програм: Програми соціального захисту учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів, інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення на 2018-2022 роки, Програми щодо підтримки епізоотичної ситуації на території населених пунктів Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2022 роки та Програму розвитку культури на 2018-2020 роки. За проханням Олевського сектору ДСНС було внесено зміни у Положення про присвоєння звання «Людина року» та додано номінацію «Рятівник року».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту