Звернення депутатів щодо передачі доріг у місцеве управління

На черговій сесії міської ради, яка відбулася 7 червня, депутатами  Олевської об’єднаної територіальної громади було прийнято звернення щодо передачі доріг загального користування місцевого значення в управління місцевим органам влади.

«8 грудня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав ухвалені 17 листопада Верховною Радою закони про створення дорожнього фонду, а також про передачу доріг місцевого значення в управління місцевій владі.

Однак, новоствореним об’єднаним територіальним громадам не відбулася передача доріг місцевого значення у рамках децентралізації управління дорожнім господарством. Це, в свою чергу, створило ряд бюрократичних перешкод, що прямо впливає на процес ефективного управління дорожнім фондом, який знаходяться в незадовільному стані.

Керівництво міністерства інфраструктури України вже погодило розроблений «Укравтодором» план основних заходів з децентралізації управління дорожнім господарством і його фінансування для поетапного упровадження реформи.

Перебуваючи з робочим візитом на Житомирщині, міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в окремих регіонах України в поточному році планується запровадження перших пілотних проектів з передачі доріг у місцеве управління», – зачитав звернення секретар міської ради Віталій Шейко.

Окрім передачі доріг у зверненні йшлося й про передачу матеріально-технічного забезпечення яке передбачене на відповідні дороги.

Міський голова Олег Омельчук закликав депутатів підтримати дані звернення. «Звернення раніше вже було прийнято на виконавчому комітеті Олевсьої міської ради з проханням передачі доріг місцевого значення в управління, відповідно з бюджету який дає держава», – зазначив він. Депутати одноголосно проголосували «за».

Також громада стурбована ситуацією, яка склалася внаслідок руйнування твердого покриття автомобільної дороги державного значення Т 0605 сполучення «Майдан-Копищенський-Котлярка» в межах сіл Кишин, Юрове та головних під’їздів до міста Олевськ.

Дорога, яка перебуває на балансі служби автомобільних доріг Житомирської обл. (протяжність 68 кілометрів), в межах підвідомчої території Олевської об’єднаної територіальної громади потребує ремонтних робіт, оскільки в окремих місцях утворилися глибокі вибоїни, які призводять до аварійних ситуацій.

Дана автомобільна дорога є основною транспортною артерією громади,  яка з’єднує більшість сільських населених пунктів з містом Олевськ, а також забезпечує сполучення з республікою Білорусь через контрольно-пропуский пункт «Майдан-Копищанський».

Депутати також підтримали дане звернення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту