Внесення змін до міського бюджету та інші питання сесії міської ради

На 28 сесії міської ради депутати розглянули 41 питання, серед яких «Різне». Перед початком засідання депутат Зеновій Фіц звернувся до присутніх з пропозицією перейменувати бульвар Воїнів-афганців у алею Слави або Героїв та перенести звідти дитячий майданчик. Нещодавно депутат став свідком розпиття алкоголю молоддю на даному бульварі та вживання ненормативної лексики. «Нам потрібно подумати як увіковічити тих, хто загинув. Тому я пропоную це питання, все-таки, підняти на відповідну профільну комісію, провести громадські слухання. Щоб там не було ніяких п’янок», – додав Зеновій Романович.

Внесення змін до міського бюджету

 З обласного бюджету, за пропозицією ОДА та обласної ради, надійшла субвенція на закупівлю матеріалів та проведення ремонтних робіт в приміщенні клініко-діагностичної лабораторії КУ «Олевська ЦЛ» у сумі  65 000 гривень.

Крім того за поданням депутата обласної ради Сергія Крамаренка надійшло 30 тис. грн. на оплату за проект «Капітальний ремонт зовнішнього освітлення вулиць в с.Копище».

Генеральний план та план зонування території с. Варварівка

На сесії міської ради було надано дозвіл на розроблення містобудівної документації «Розроблення генерального плану та плану зонування території с. Варварівка Олевського району Житомирської області».  В минулому році районна рада виділила кошти на проведення необхідної зйомки. Депутати одноголосно підтримали дане рішення.

Прийняття у комунальну власність нерухомого майна

Депутати надали згоду на прийняття у комунальну власність Олевської міської об’єднаної територіальної громади об’єкта незавершеного будівництва «Поліклініка на 375 відвідувань в зміну в м. Олевськ Житомирської області», який знаходиться за адресою: пров. Промисловий, 2-в, м. Олевськ.

Передача приміщення прикордонникам

У питанні «Різне» депутати розглянули звернення від прикордонної служби, у якому йдеться про передачу минулого приміщення дитячого садочка остаточно у власність прикордонників з метою проведення там капітального ремонту.

 Міський голова Олег Омельчук прокоментував: «Ми прийняли рішення в минулому році і рухаємось в направленні того, що садочок буде в адмін. приміщенні сільської ради, вже виготовлена проектно-кошторисна документація і, я думаю, ми не звертаємо з цієї дороги. У нас є варіант сказати, що ви дасте гроші, ми зробимо реконструкцію, а тоді передамо, але не хотілося б так говорити по одній причині: вони теж мають розвиватися. І якщо ми їм передамо приміщення, то вони зможуть вкладати капітальні кошти. Все-таки, я хотів би почути від вас думку».

Депутат Василь Снігур висловив думку, що передати приміщення дитячого садочка прикордонникам потрібно лише з підпунктом «після виділення коштів на будівництво чи реконструкцію будівлі під дитячий садочок». Депутат Віктор Хлань зазначив, що потрібно провести громадське обговорення.

Присутній на засіданні начальник підрозділу зазначив: «Кожен день перетинає кордон приблизно 300 автомобілів, які їдуть через ваше місто, які заїжджають у ваші магазини, які скупляються на вашому базарі, які п’ють горілку у ваших ресторанах – це все гроші у ваш бюджет. У нас ще служать 15 «срочників»: один з Вінницької області, два – з Хмельницької, всі інші – з Житомирської. До них приїжджають родичі і коли вони бачать цей сарай, то у них складається враження про «гарних» господарів прикордонників та «гарних» господарів місцеву громаду. Звичайно, нас можна звідти вигнати, але я вам скажу, що не буде підрозділу –  не буде пункту пропуску. 300 автомобілів в день – ви їх не побачите, вони будуть на Овручі, через Виступовичі».

Депутат Ярослав Іванченко додав: «Можливо, прикордонна служба якимись шляхами і дасть кошти на реконструкцію, але блокувати передачу чи відчуження ми не можемо!»

Міський голова Олег Васильович підсумував: «Шановні депутати, ваша думка зрозуміла. Ми процедурно будемо готувати, як це можливо».

Також депутати розглянули питання: надання матеріальної допомоги, внесення змін у рішення про преміювання міського голови, встановлення місцевих податків та зборів, вступ міської ради до Асоціації «Енергоефективні міста України», затвердили перелік об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету, звернення депутатів щодо передачі доріг у місцеве управління та ін.  

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту