Краєзнавець віднайшов зображення стародавньої ікони з Олевська

18 липня в приміщені Олевської міської ради відбулась зустріч Олександра Дорошенка та представників ЗМІ. У вільний від основної роботи час Олександр Володимирович досліджує історію Олевська.

В ході досліджень було віднайдено інформацію про ікону Богородиці Одигітрії Єрусалимської, яка, ймовірно, писалася у час зведення Свято-Миколаївської церкви в Олевську (1590-ті рр).

До часів Другої світової війни ікона знаходилася в церкві. Наразі місце розташування олевського зображення Богородиці невідоме, її можна вважати втраченою.

Довгий час зображення відомої ікони ніхто не бачив. Проте, Олександр Дорошенко віднайшов ексклюзивне фото Одигітрії в Польщі та поділився ним з олевськими ЗМІ.

Головна ідея даної зустрічі – інформування жителів міста про цікаву знахідку, а також віднайти спонсорів для того, щоб відтворити Олевську ікону, адже її можна вважати «заступницею» міста.

Окрім інформації про ікону Олександр Дорошенко поділився своїми напрацюваннями з історичних довідок про Олевськ. Серед них переписи населення, релігійна інформація та карти.    

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту