Олевська ОТГ презентувала туристичний потенціал у Житомирі

6 серпня у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся «Ярмарок туристичних пропозицій Житомирщини», на якому фахівці дев’яти ОТГ регіону презентували нові туристичні маршрути для туроператорів та представників туристичних фірм регіону та Києва. Серед них – Олевська об’єднана територіальна громада. Було підготовлено презентацію та розрахунки вартості поїздок по новим маршрутам.

«Громади почали дивитись на туризм, як на можливість заробити. І для цього готові не лише говорити, що у них є із туристичних об’єктів, а й робити конкретні кроки по розвитку туристичної інфраструктури та залучення туроператорів і туристів», – наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Іван Ліптуга, голова Національної туристичної організації та Віталіна Мартиновська, заступник директора департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку України високо оцінили напрацювання громад Житомирщини, оскільки на сьогодні саме ОТГ розпочинають реальну роботу з розвитку туристичної інфраструктури.

Олевська ОТГ запропонувала екскурсію до унікального туристичного об’єкту – Камінного села, яке вже не один рік притягує туристів з усієї України. Крім того, Олевськ є привабливим в туристичному плані організаціями свят, зокрема реконструкцією життя та побуту древлян. Також було представлено бортництво, а також всеукраїнський фестиваль «Олевська Республіка».

У процесі підготовки турпродуктів, громади зібрали масу інформації про туристичні об’єкти, спільно із фахівцями Центру та партнерами опрацювали логістику, контент маршрутів, можливості ночівлі, харчування, активного відпочинку та все це склали у один ланцюжок. Наступним кроком для розвитку цієї сфери є інформування туроператорів із інших регіонів та популяризація маршруту серед туристів.

Ініціатор ярмарку Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

За інформацією Укрінформ та Житомирського

центру розвитку місцевого самоврядування

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту