В Олевську відбулось навчання з підвищення кваліфікації для прийомних батьків, батьків-вихователів

На базі КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради»  Житомирським обласним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проводилось з 26 по 28 вересня навчання з підвіщення кваліфікації прийомних батьків, батьків-вихователів Олевського, Лугинського та Ємільчинсткого районів.

Навчання проводила  – начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру СССДМ Тетяна Піка.

Під час навчання прийомні батьки, батьки-вихователі презентували свої презентації проживання дітей в родині, які підготували напередодні разом з працівниками КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради».

На навчанні були залучені суб’єкти соціальної роботи: начальник управління праці та соціального захисту населення Олевської райдержадміністрації Островська Ольга, заступник начальника відділу «Олевське бюро правової допомоги» Максим Завірський, начальник Олевського районного відділу державної виконавчої служби Житомирської області  Сергій Вангородський.

Із Житомирської обласної громадської організації  «Паритет»  Наталія Тарасенко провела для прийомних батьків, батьків-вихователів тренінгові заняття на тему «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього».

Другий день навчання розпочався з тренінгу «Турботлива сім’я – ключ до щастя дитини», який провела методист відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради  Горпинич Наталія.

Після тренінгу прийомні батьки, батьки вихователі взяли активну участь в інтерактивній бесіді щодо надання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Бесіду проводила начальник служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації  Галина Орищук.

Далі старший інспектор Олевського відділення поліції Максим Фещук та старший інспектор сектору пробації  Анжела Козловець ознайомили прийомних батьків, батьків-вихователів з законодавством України щодо Кримінальної та адміністративної відповідальності дітей та батьків.

Також активну участь в обговоренні питання ”Порядок призначення та  виплат пенсій  по втраті годувальника  прийомним батькам, батькам-вихователям на дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Переоформлення документів по досягненню повноліття дитини” прийомні батьки, батьки-вихователі взяли з начальник відділу з питань призначень і перерахунку пенсій Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі  Віталієм Майгуном.

Про нову медичну реформу, про профілактику ГРВІ на навчанні розповіла педіатр комунального некомерційного підприємства “Олевський  Центр первинної медичної допомогиАлла Місіньова.

Під час проходження навчання прийомні батьки, батьки вихователі  поглибили свої знання щодо взаємодії батьків з дітьми та дітей з батьками.

По завершенню навчання разом з начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи ЖОЦСССДМ Тетяною Пікою прийомні батьки, батьки-вихователі обговорили проблемні питання та підвели підсумки навчання.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту