Налагоджуємо потрібну взаємодію

22 листопада на запрошення заступника начальника відділу прикордонної служби «Копище» Житомирського прикордонного загону капітана Олександра Пешка, на бесіду з молодим поповненням приїхав головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради, краєзнавець Юрій Халімончук.

Темою його лекції стали «Нариси з історії Олевщини». І хоча всі новобранці є мешканцями Житомирщини, їм було цікаво ознайомитися зі специфікою північних регіонів області, дізнатися про географічні особливості, природні ресурси і поклади корисних копалин, історичне минуле та топоніміку Олевського району.

Особливий інтерес слухачів викликала розповідь про археологічні розкопки та експерименти, які щорічно відбуваються на городищі «Бабина гора», а також про туристичні маршрути «Український Стоунхендж – Кам’яне село» та «Бортництво або Дикий мед». Для унаочнення туристичних об’єктів були продемонстровані відеоролики.

Поділився Юрій Віталійович з молодими солдатами й власним досвідом військової служби під час 10-денних навчально-польових зборів у складі резервного стрілецького батальйону в м. Новограді-Волинському нинішньої осені, та побажав юнакам достойно пройти службу і стати справжніми захисниками нашої батьківщини.

Такі зустрічі можуть стати важливим елементом взаємодії між формуваннями Держприкордонслужби й органами місцевої влади та підвищити рівень інтересу молоді до служби в Збройних силах України, зокрема у прикордонних військах.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту