Олевський будинок культури відсвяткував 80-річчя

4 грудня в Олевську відбулось яскраве свято з нагоди 80-річчя відкриття і початку роботи міського будинку культури.

За час існування МБК багато чого змінилося, але і всі ці роки будинок культури був свідком сотень хороших та цікавих подій. В цих стінах, незалежно ні від чого, завжди жила, живе і житиме любов до української пісні, танцю та мистецтва.

Привітати на свято завітали: заступник міського голови Яків Осипчук, голова Олевської районної ради Віктор Троц, його заступник Олександр Ковальчук. Із теплими словами вітання з нагоди ювілею святкування міського будинку культури до присутніх звернувся Яків Осипчук та вручив директору закладу подарунковий сертифікат на придбання ноутбука від Олевської міської ради. Також подарунковий сертифікат на придбання принтера від Олевської районної ради вручив Віктор Троц.

Цього вечора творчі колективи МБК демонстрували кращі номери із репертуару. Глядачів чекала історична подорож сторінками творчого життя закладу.

Під час урочистостей ведучі згадали усіх очільників будинку культури. Першим директором Олевського будинку культури став Іван Коваленко. Саме він заклав міцний творчий фундамент для усіх наступних поколінь. У 1955 році його замінив на посаді Антон Кравченко. У 1966 році директором БК став Петро Данюк. Будинку культури Петро Тимофійович віддав більше 20 років свого життя. В серцях олевчан назавжди залишиться світла пам’ять про нього, як про справедливу та добру людину, справжнього професіонала своєї справи. У 1986 році художнім керівником РБК став Григорій Бреслаш, а в 1990 року він був призначений на посаду директора.

У 2001 році директором Олевського будинку культури вперше стала жінка – Тетяна Тимків, прекрасний організатор, сценарист і виконавець, а нині – директор музичної школи. Нині МБК очолює відданий своїй справі фахівець Павло Халімончук.

Згадали і керівників відділу культури, від часу створення БК, засновників творчих колективів, які діють в місті і по сьогодні, а також сучасників, тих, хто з дня у день розвиває культурний напрямок міста. 

Не забули згадати на святі і про ветеранів сцени, які своєю виконавською майстерністю неодноразово радували олевчан та гостей міста. Це перш за все хор вчителів та його керівник Микола Рябой, начальник відділу культури Олександр Вакулін, методисти Лідія Скумін, Микола Дідус, танцювальні колективи, в яких брали участь Петро Бичинський, Анатолій Верцюх, Борис і Валентин Шеховцеви, Наталія та Катерина Торгонські, художні керівники РБК Анатолій Юрков, Петро Постолатін, режисери Алла Рабош та Надія Дідус, солісти Анатолій Довгосельць, Емілія Покальчук, Галина Омелянчук, Микола Алєксандров, Микола Корнійчук та інші.

Концертну програму гостям свята дарували колективи та виконавці, без яких не обходиться ні один з культурний захід: інструментальний ансамбль «Фаворит», гурт «Олевчани», Альона Бреслаш, Ігор Васильчук, народний ансамбль «Калиновий Цвіт», Тетяна Павлушенко та танцювальний колектив «Сузір’я».

Фінансову підтримку для проведення свята надали: Олевська міська рада, народний депутат України Володимир Арешонков, депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук, приватні підприємці Леонід Хомутовський, Валерій Гарбовський та Василь Осипчук, директор ШБУ №42 Микола Кравченко.

Концерт видався душевним і незабутнім, в залі панувала спокійна атмосфера, гості свята залишилися в захваті від чудового концерту.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту