Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

На виконання Указу Президента України від 27.03.1998 №222 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», починаючи з 1998 року в області впроваджується загальнодержавна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Основною метою Програми є збільшення обсягів сільського індивідуального  житлового будівництва, забезпечення його доступності для всіх сільських жителів області, які потребують поліпшення житлових умов шляхом надання довгострокових пільгових кредитів.

Виконання Програми здійснює Комунальне підприємство «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

Позичальниками кредитів можуть бути громадяни України, які постійно проживають, будують і працюють у сільській місцевості в межах сіл і селищ.

Кредит надається:

  • для спорудження нових будинків – в розмірі 300 тис грн.;
  • для придбання нового житла – в розмірі 200 тис грн.;
  • для проведення реконструкції (ремонту) житла – в розмірі 150 тис грн.;
  • для підключення інженерних мереж – в розмірі 50 тис грн.

Основні пільги Програми полягають у великому терміні кредитування (15 і більше років) та низькій відсотковій ставці – 3% річних. Для багатодітних сімей кредит є безвідсотковим.

За період впровадження Програми в області було надано 1238 кредитів сільським сім’ям на загальну суму 31,8 млн. грн., у тому числі за рахунок коштів місцевих бюджетів – 11,4 млн. грн.

У поточному році можливостями поліпшити житлові умови за допомогою програми «Власний дім» скористалися 33 сільські сім’ї з 13 районів нашої області, серед яких 7 сімей учасників АТО.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

У 2018 році асигнування складають 5,25 млн. грн., в т.ч.:

  • державного бюджету – 1,3 млн. грн.;
  • обласного бюджету – 3,35 млн. грн.;
  • бюджетів районів та ОТГ – 0,6 млн. грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту