В Олевську відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день установлений з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків катастрофи. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в актовій залі Олевської музичної школи пройшов захід. На ньому були присутні: народний депутат України Володимир Арешонков, заступник міського голови Яків Осипчук, голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко, голова райради Віктор Троц, начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Островська та ін.

Щирі слова подяки, шани та підтримки ліквідаторам ЧАЕС висловив народний депутат України Володимир Арешонков. Голові громадської організації «Чорнобиль 33» Євгенію Лузіну Володимир Юрієвич вручив подяку та фінансову допомогу на підтримку діяльності громадської організації у сумі 8000 грн.

Заступник міського голови Яків Осипчук побажав учасникам заходу міцного здоров’я, благополуччя і довгих років життя та вручив подяки міської ради двом жителям Олевська: Володимиру Бобровнику та Петру Мусійчуку.

Голова Олевсьокї РДА Дмитро Лазаренко та голова райради Віктор Троц також вручили подяки і грошові премії ліквідаторам ЧАЕС.

Пам’ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС вшанували хвилиною мовчання.

У рамках заходу голова громадської організації «Чорнобиль 33» Євгеній Лузін  вручив ліквідаторам подяки та грошові премії,а 6 жителям Олевщини вручив ордени Пошани, а саме: Юхиму Рабошу, Володимиру Лузіну, Миколі Ковальчуку, Григорію Фалькову, Сергію Степушенку, Михайлу Чимі.

Також Євгеній Лузін подякував спонсорам за надання фінансової допомоги для проведення заходу: Сергію Павлюку, Володимиру Гарбовському , Володимиру Халімончуку та Анатолію Повару.

Для всіх присутніх на заході виконували музичні номери учні, викладачі музичної школи та виконавці Олевського будинку культури.

Після завершення заходу голова Олевського осередку Благодійного фонду Сергія Пашинського Андрій Іванов з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС вручив голові громадської організації Євгенію Лузіну сертифікат на суму 5000 грн.

Після заходу усіх ліквідаторів запросили на обід.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту