Привіт з війни

Наприкінці листопада 2018 року в Олевській міській об’єднаній територіальній громаді проходила акція «Від небайдужої Олевщини». До неї долучалися загальноосвітні навчальні заклади всієї громади – збирали продукти харчування та новорічні подарунки для військовослужбовців, які знаходяться в зоні ООС та дітей прифронтової зони. Акція започаткована ГС «Учасники бойових дій, ветерани війни і праці Олевського району».

Загалом було зібрано майже 3 тонни продуктів! Голова Спілки воїнів-учасників АТО Андрій Іванов та голова Спілки воїнів афганської війни Анатолій Тимощук відправились на схід України, аби доставити зібране військовим, які знаходяться безпосередньо на лінії розмежування.

Небайдужий житель Олевської ОТГ Сергій Іващук безкоштовно надав свій транспорт для доставки «посилок» військовослужбовцям, а також особисто був за кермом весь нелегкий шлях.

Продукти отримали військові з Житомирщини, які на той час перебували безпосередньо на лінії розмежування, в смт Луганське Бахмутського району Донецької області. Там організатори акції зустріли земляків. Військовослужбовці з Олевської ОТГ Віктор Шибецький та Олександр Ковальчук передали привіт всім своїм знайомим та близьким, а також подякували всім, хто долучився до акції.

Також гості з Олевщини відвідали дитячий садочок, де всі дітки отримали солодкі подарунки від Благодійного фонду Сергія Пашинського. Андрій Іванов, який ще декілька років тому бачив на цьому місці масштабне руйнування, згадує: «Коли ти заїжджаєш в садочок, де, я пам’ятаю, ми переховувалися від мінометних обстрілів, він був зруйнований вщент… І ми зараз, мало того, що заходимо – він повністю відремонтований, діти розмовляють українською мовою, тому що з ними українському мовою розмовляють вихователі. Це 3 роки тому був нонсенс, вони не знали що таке українська мова! У мене, принаймні, є чітка впевненість, що ці діти вже не підуть на референдум. Все, там – Україна! І це в безпосередній близькості до лінії розмежування».

Військові висловили неймовірну вдячність всім учням, батькам, педагогічним колективам, які долучились до акції. Крім того, організатори акції висловлюють подяку за надану фінансову та матеріальну підтримку для забезпечення доставки продуктів та надання допомоги нашим військовим: міському голові Олегу Омельчуку, приватним підприємцям Петру Осипчуку, Валерію Гарбовському та Євгенію Дубченку, ДП «Олевський лісгосп АПК» та керівнику підприємства В’ячеславу Колодяжному, волонтеру Володимиру Безкоровайному.

Організатори акції «Від небайдужої Олевщини» закликають уважно слідкувати за тим, кому саме буде надходити допомога, в який батальйон та який населений пункт, адже дуже важливо, щоб допомогу отримали ті, кому вона потрібна найбільше.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту