Сергій Пашинський зустрівся з підприємцями Олевщини

До Олевська завітав народний депутат України Сергій Пашинський. В приміщенні міської ради Сергій Володимирович провів робочу зустріч з підприємцями малого та середнього бізнесу Олевщини, де обговорили проблеми підприємництва, пільгове кредитування, податкову реформу, підтримку підприємців, можливі преференції місцевому деревообробному бізнесу та земельні питання.

У зустрічі прийняли участь секретар міської ради Віталій Шейко, заступник міського голови Олександр Ніколайчук, депутат Житомирської облради Андрій Озерчук, голова Олевського осередку Благодійного фонду Сергія Пашинського Андрій Іванов та приватні підприємці Олевської громади.

Перше питання, яке підняли підприємці громади – це відсутність податкової інспекції в Олевську.

Сергій Пашинський з цього приводу прокоментував: «Зараз іде розділення податкової і митниці, якщо цей процес не буде затягуватись, я на це надіюсь, то як тільки у нас з’явиться дієздатна податкова, я прикладу максимум зусиль, щоб забезпечити сервіс, який буде влаштовувати вас, з робочими місцями, а ні – будемо вимагати повернення повноцінної податкової».

Заступник міського голови Олександр Ніколайчук додав ще те, що за сприянням Сергія Володимировича і міської ради подавалось звернення до багатьох інстанцій з цього приводу. На сьогоднішній день, в Олевську є дві штатні одиниці, що закріплені в Коростенській ДПІ.  А обслуговують спеціалісти кожного дня більше 50 людей. Тому жителі не тільки Олевської громади, а й Білокоровицької ОТГ і Радовельської сільської ради просять внести зміни до існуючої постанови, щоб в Олевську все ж таки була створена податкова інспекція.

Також на зустрічі підняли питання про тендер по харчуванню. ТОВ «Продцентр-плюс, яке з 2016 року приймає участь у тендерах по харчуванню дітей Олевщини, не може вчасно харчувати дітей. Директор підприємства Людмила Лінькова додала «Ні одного разу тендер не пройшов, щоб не подавали документи в антимонопольний комітет. Візьмемо 2018 рік: замовник оголосив торги 12 грудня, чотири рази подавались скарги в антимонопольний комітет і тільки 12  червня наше підприємство підписало договір на харчування дітей». Цей час батьки повинні харчувати дітей за власні кошти (які потім повертаються державою).

Сергій Пашинський по цьому питанню прокоментував, що локальна проблема існує, але спочатку він детальніше вивчить це питання і в оперативному режимі посприяє йому вирішенню.

Депутат міської ради та підприємець Віктор Шапорда підняв питання про передачу доріг між населеними пунктами на баланс Олевської ОТГ.

На що Сергій Пашинський зазначив: «Я вважаю Олевську ОТГ однією з найкращих громад України, давайте спробуємо зробити такий експеримент. Мені дуже імпонує, що міська влада,депутати і підприємці готові брати на себе відповідальність. Ось це і є головна реформа децентралізації».

Приватний підприємець Назар Ковальчук подякував за запрошення, за корисну зустріч і наголосив на тому, що потрібно частіше влаштовувати такі заходи. Розповів, які особисто в нього виникали проблеми з пільговим кредитом на створення нових робочих місць в Олевську.

Нардеп з цього питання прокоментував: «Ви зачепили питання бюджетного фінансування програми створення нових робочих місць і програму підтримки малого середнього бізнесу. В мене є комунікація з державною владою і там є програма фінансування малого та середнього бізнесу і в принципі я готовий виступити організатором цієї програми».

Зокрема під час зустрічі депутату Сергію Пашинському та його команді підприємці подякували за фінансову допомогу у вирішенні нагальних потреб.

В кінці зустрічі Сергій Пашинський додав: «Ці зустрічі будуть ефективні, якщо будуть регулярними. Ми сьогодні почули багато проблем, ми проаналізуємо варіанти їх подальшого вирішення. Тому зустрінемось ще через 3-4 місяця і перевіримо, що нам вдалося зробить за цей час. А від я вас я хочу тільки одного – створення нових робочих місць та поповнення місцевого бюджету».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту