Готуємось до встановлення рекорду

 Вже два роки  однією з головних подій у День міста є реконструкція на древньому городищі Бабина гора, яку започаткували вчителі та учні Олевської гімназії. У 2017 році близько 50 чоловік з цього навчального закладу відтворили побут древлян. Свято так і називалося «Жили-були древляни». Через рік, у 2018 вже близько 90 учнів і вчителів  організували на городищі свято «Древлянське проліття». Тоді до реконструкції долучилися ще й батьки гімназистів. Значну допомогу під час заходів надавали упродовж двох років й працівники Олевської бібліотеки. У конкурсі учнівських проектів, оголошених міською радою напередодні Дня місцевого самоврядування у грудні 2018 року, журі визначило переможцем проект учениці гімназії Юлії Мосейчук, яка запропонувала встановити рекорд України саме на Бабиній горі. Тож  у травні 2019-го вже більше 400 учнів, їх батьків та вчителів навчальних закладів  Олевська виявили бажання вийти на городище у древлянському вбранні.

В даний час всі активно готуються. І ми вирішили відвідати школи Олевська, щоб подивитися, як йде підготовка до свята. Звичайно, в першу чергу ми завітали до гімназії. Варто зазначити, що цьому навчальному закладу буде найлегше, адже у них вже готово близько 100 костюмів, тож пошити декілька десятків додаткових не буде важко. На фото учні 8-Б та 7-Б класів під керівництвом вчителів Тетяни Андріївни Бухштаб, Оксани Володимирівни Сіренко та Наталії Василівни Коломієць готуються до древлянського ярмарку.

Далі плануємо відвідати школи № 2 та № 3. А у березні-квітні ще раз  інформуватимемо  жителів громади про підготовку до цієї важливої події. Слідкуйте за новинами на сайті Олевської міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту