56 питань сесії Олевської міської ради

14 березня відбулось чергове засідання сесії міської ради. На ньому було розглянуто 56 питань, включаючи «Різне». Велика кількість питань була прийнята у рекордно короткий термін – близько 2 годин.

Першим розглянули питання внесення змін до міського бюджету. Від районного бюджету надійшли 15 000 гривень для громадської спортивної організації «Колос» на придбання спортивного інвентарю та нагородної атрибутики.

З бюджету села Радовель надійшло 120 757 гривень Кишинському стаціонарному відділенню на утримання одиноких громадян, які прибули на постійне проживання з с.Радовель, КУ «Трудовий архів» Олевської міської ради та комунальній установі «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Олевської міської ради для введення у штат ще одного працівника, який обслуговуватиме с. Радовель.

Також обговорювалось виготовлення ПКД та виконання робіт по об’єкту «Будівництво мереж водопостачання та водовідведення з відновленням громадських туалетів по вул. Свято-Миколаївська в м. Олевськ» та ін.

Одноголосно депутати проголосували й за надання одноразової матеріальної допомоги 14 жителям громади. Більшість громадян звертаються по допомогу на лікування. Загальна вартість матеріальної допомоги – 56 тисяч гривень.

Обговорюючи зміни до структури та штатної чисельності апарату Олевської міської ради також було підняте питання про зміну назви Олевського ЦНАПу на управління «Центр надання адміністративних послуг Олевської міської ради». Така необхідність виникла через участь Олевської ОТГ у Програмі U-lead з Європою. За повідомленням керуючого справами виконавчого комітету міської ради Юрія Русина, вже у жовтні ми матимемо можливість отримати «Мобільний ЦНАП». В рамках Програми,  такі спеціалізовані автомобілі отримають лише 6 громад в Україні.

Рішення «Про внесення змін до рішення XXXII сесії Олевської міської ради VII скликання від 04.10.2018 року № 775 «Про внесення змін до рішення XXVIII сесії Олевської міської ради VII скликання від 07.06.2018року № 631 «Про встановлення ставок плати за землю по Олевській міській об’єднаній територіальній громаді на 2019 рік» депутати прийняли одноголосно. Найбільш обговорювані внесені зміни – відсоткова ставка податку за земельні ділянки, які перебувають в постійному користуванні. Втім, після затяжних дискусій, депутати все-таки підтримали відсоткові ставки, які були обговорені на бюджетній комісії. Відсоткова ставка податку за земельні ділянки, які перебувають в постійному користуванні, для виробництва та послуг – 3%, для всіх інших – 6%.

Депутати підтримали рішення про реорганізацію комунальної установи «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради в комунальне некомерційне підприємство. КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради збереже правонаступництво всіх прав та обов’язків комунальної установи.

Депутати підтримати надання згоди на прийняття в оренду об’єкта нерухомого майна, гуртожитку державної форми власності терміном на 49 років з метою створення умов для діяльності КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Олевської міської ради. Приміщення  знаходиться на бульварі Воїнів-афганців та перебуває на балансі державного навчального закладу «Олевський професійний ліцей».

Міський голова Олег Омельчук прокоментував: «Ми вийшли з ініціативою на Міністерство освіти та науки України, тому що ця будівля знаходиться у власності Міністерства. Ця будівля приносить естетично непривабливий вигляд, до того ж в нас є проблема з розміщенням інклюзивно-ресурсного центру та Центру у справах сім’ї та молоді… Міністерство освіти може передати нам приміщення в оренду на 49 років з правом проведення капітальних ремонтів, реконструкції, зміни цільового використання і т.д.».

За таке рішення депутати проголосували одноголосно «за».

У питанні «Різне» депутат Валентин Торгонський підняв питання аварійності мосту поблизу Кам’яного села. Міський голова Олег Омельчук вийшов з пропозицією розпочати процедуру оголошення безхазяйного майна. Секретар міської ради Віталій Шейко нагадав депутатам, що до 1 квітня необхідно подати декларації.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту