Захід присвячений 111-й річниці з дня народження Тараса Бульби-Боровця

15 березня в с.Кишин відбувся історично-патріотичний захід «Історія однієї пісні», присвячений 111-й річниці з дня народження засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця.

Захід проходив у актовій залі Кишинської школи, де зібрались школяри, вчителі та гості.

Під час заходу ведучі розповідали про історичні моменти, пов’язані зі становленням української державності, дві учениці Кишинської ЗОШ виконали пісню під акомпанемент Ігоря Васильчука «Очерет мені був за колиску», учні разом вчителями продемонстрували історичну постановку.

Головний спеціаліст управління культури та туризму Рівненської облдержадміністрації, член національної спілки бандуристів Назарій Волощук виконав музичні номери на бандурі.

Заступник міського голови Олександр Ніколайчук у своєму виступі зазначив: «В Олевську відкрили пам’ятну дошку Тарасу Бульбі-Боровцю та пам’ятний знак Олевській республіці. Спільно з міської радою відзначаємо вже втретє Всеукраїнський фестиваль Олевська республіка. В 2018 році вперше відбувся перший відкритий фестиваль «Стежками Тараса Боровця» до якого долучилися учні Кишинської школи. Бо це наша ідентичність і наші герої. І ми повинні пам’ятати і вшановувати їх, але ніколи не забувати своїх ворогів».

Про створення та діяльність Олевської республіки, про самого Бульбу –Боровця, свої спогади із дитинства розповіли історики та краєзнавці Олевщини: Юрій Халімончук, Юрій Ковалінський, Іван Корнійчук та Олександр Павленко.

В кінці заходу всі присутні разом заспівали гімн України.

 

 

 

 

1 коментар

  • Доброго дня, скажіть будь -ласка чи можна було б у когось більш детальніше дізнатися про бортництво в олевському\овруцькому районі та поліському заповіднику. Про сорти меду ,на скільки давній цей вид занять?

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту