В Олевську відзначили Всесвітній день поезії

З нагоди Всесвітнього дня поезії 21 березня у читальному залі міської бібліотеки відбувся захід «Поетична Олевщина». У залі зібралися місцеві поети та любителі поезії.

Ведучі заходу розповіли про історію Всесвітнього дня поезії, про важливість поетичного слова, його могутню та життєдайну силу та здатність проникати в таємниці людської душі.

Розпочалась зустріч з презентації книги  Ольги Пилипчук «Нескорена Україна». Книга побудована за хронологічним принципом тих подій, які відбувались в Україні впродовж останніх ста років. Книга видана дуже малим тиражем, але Олевській бібліотеці пощастило мати примірник цієї книги з підписом автора.

Продовжився захід виступами відомих поетів Олевщини: Алли Продащук, Анатолія Іваненка, Степана Яценка, Галини Талах, Миколи Гайчені, Тараса Шавули, Василя Чепіка, Лариси Жабинець і Тетяни Філімочук.

Крім того на заході відбувся дебют – вперше людина, яка ніколи не друкувала свої вірші, зачитала їх присутнім. Це керівник гуртка бісероплетіння в ЦХЕТУМі Ірина Поліщук.

Виступив на святі також композитор, музикант, співак Ігор Васильчук. Заспівав він свою авторську пісню «Про рідне місто».

До привітального слова був запрошений заступник міського голови Яків Осипчук, він зазначив, що свято пройшло в надзвичайно приємній атмосфері, побажав присутнім міцного здоров’я і творчих успіхів.

Також на святі був присутнім помічник народного депутата України Володимира Арешонкова Валерій Троян, який передав вітання від народного депутата та солодкі подарунки місцевим поетам. Також для бібліотек Олевської ОТГ від Володимира Юрійовича подаровано 24 книги Миколи Гайчені «Квітка герані».

З надзвичайною теплотою і невимушеністю відбулося свято, яке зібрало в читальному залі бібліотеки тих, хто любить, розуміє і цінує поезію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту