Амбулаторії с. Хочине передали автомобіль «Renault Duster»

21 березня у Житомирі відбулась передача автомобілів «Renault Duster» для сільських медичних закладів. Ключі від автомобілів вручали голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

За офіційному заході також були присутні й працівники Олевського Центру первинної медичної допомоги: головний лікар закладу Олена Вишневська, лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини села Хочине Роман Тимків та водій Сергій Новак.

Автомобілі закупили у рамках програми Президента України «Сільська медицина», яка передбачає підвищення якості послуг у сільських медичних закладах. У рамках відповідної програми на Житомирщині ведеться будівництво 21 амбулаторії нового типу із житлом для лікарів.

«Можна багато говорити про реформи, які відбуваються в країні. Але їх складно пояснювати на цифрах. Тому сьогодні у рамках програми Президента України “Сільська медицина” в області розпочато будівництво 21 амбулаторії. До кінця року плануємо ввести їх в експлуатацію. До кожної з них передбачені автомобіль і сучасне обладнання. Автомобілі ми закупили вже, тому вони не мають просто простоювати, а повинні виконувати ту функцію, яка на них покладена. Лікарі зможуть без проблем охоплювати територію, яку вони обслуговують, у будь-який час виїжджати до пацієнтів, проводити прийоми та консультувати навіть тих людей, які не зможуть прийти до амбулаторії. Сподіваюся, що на наступні роки ця програма буде мати продовження, адже це те, чого потребують люди, що мають відчувати у медичній реформі», – зазначив Ігор Гундич.

Як зазначали в Житомирській ОДА, вартість одного такого автотранспорту після тендерних процедур склала 479 тис. грн. Отриманий автомобіль обслуговуватиме амбулаторію загальної практики – сімейної медицини села Хочине.

Ці авто – не швидкі допомоги, вони необхідні сільським лікарям, щоб приїхати на прийом до пацієнта у віддалених селах, особливо, якщо людина за станом здоров’я не може прийти на обстеження в амбулаторію. Службові авто допоможуть скоротити відстань між пацієнтом та лікарем у сільській місцевості.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту