У Кишинській ЗОШ провели захід на тему «Зупинимо насильство в сімї»

На виконання розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації №515 від 26.12.2017 «Про затвердження регіонального плану заходів з реалізації право просвітницького проекту  «Я маю право!» 17.04.2019 року фахівцем із соціальної роботи  КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» Стужук В.П. спільно із шкільним психологом  Хоменко Л.В. для учнів 5-8 класів Кишинської ЗОШ було проведено захід  на тему «Я маю право!».

Знати та вміти реалізувати свої права – це перший крок до становлення особистості. Проведення відповідних заходів має важливе значення для дітей та підлітків, для розвитку їх вмінь і навичок у формуванні світогляду.

22.04.2019 року фахівцем із соціальної роботи КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» Стужук В.П. спільно із шкільним психологом Хоменко Л.В. для учнів 5-8 класів Кишинської ЗОШ було проведено захід на тему «Зупинимо насильство в сімї».

 Мета проведення профілактичних бесід: ознайомити дітей з актуальністю проблеми насильства в шкільному середовищі, навчити їх розрізняти види насильства, підвищити знання дітей про захист їхніх прав.

На жаль, ще й досі є люди, які вважають, що такої проблеми не існує, вона надумана, і людина або дитина, яка потерпає від насильства, сама його провокує, а інколи і просто прагне його. Така думка існує до цих пір через існування стереотипів в суспільстві, які не так легко зруйнувати.

Держава здійснює захист дитини від усіх форм фізичного, сексуального, економічного та психологічного насильства, образ, недбалого й жорстокого поводження з нею,залучення до найгірших форм дитячої праці, у тому числі з боку батьків або осіб які їх замінюють, а також вживає необхідних заходів для забезпечення прав дітей.

Комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї,

дітей та молоді Олевської міської ради»

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту