На комісії з надзвичайних ситуацій обговорили закриття Покровської ЗОШ на карантин

24 квітня відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської райдержадміністрації. На ньому були присутні заступник міського голови Яків Осипчук, начальник управління економічного розвитку, інфраструктури, містобудування та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Леся Рудницька, завідувач інфекційним відділенням КУ «Олевська Центральна лікарня» Ірина Яроменко, головний лікар КНП ЦПМД Олена Вишневська, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Алла Гаврилюк, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Коц та ін. На засіданні розглянуто було одне питання – тимчасове призупинення навчального процесу Покровської ЗОШ.
До начальника відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради Валерія Левченка надійшло звернення від директора Покровської ЗОШ Олександра Мирончука з проханням підняти на відповідній комісії питання про можливість карантину у школі, з метою запобігання масової захворюваності на кір.
Під час обговорення вияснилося, що троє школярів Покровської ЗОШ вже вилікувались від кору, це були учні одного 5 класу. За озвученою інформацією, троє наразі хворіють – це учні різних класів. Але ніхто з них до медичного працівника не звернувся.
В ході обговорення, присутніми членами комісії було вирішено відмовити у клопотанні даного рішення – не призупиняти навчальний процес у Покровській ЗОШ, у зв’язку з тим, що звернень до медичного закладу від хворих не було.
Олена Вишневська також наголосила, що потрібно в першу чергу проаналізувати процент вакцинації серед школярів, провести роз’яснювальну роботу серед педагогічного колективу та батьків щодо необхідності проведення заходів профілактики попередження виникнення та розповсюдження захворюваності.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту