В Тепениці обговорили будівництво теплоелектростанції

25 квітня в селі Тепениця відбулось громадське обговорення щодо будівництва теплоелектростанції в населеному пункті. З відповідною пропозицією виступив доктор технічних наук, завідувач відділом технології альтернативних палив Інституту газу НАН України Костянтин П’яних. Він займається впровадженням своїх розробок.

На громадському обговоренні також були присутні заступник міського голови Олександр Ніколайчук, в.о. старости села Володимир Кайданович та депутат міської ради Віктор Шапорда.

За словами Костянтина Євгенійовича, він розробив власну технологію, яку випробував у себе в лабораторії. Основна концепція полягає в тому, що з сухої тріски деревини виробляється газ. Цей газ спалюється у двигунах внутрішнього згорання. В рамках проекту, планувалося встановлення 5 двигунів. Сировину теж планували купляти тут. За словами доктора технічних наук, тріска на території громади є, проте на даний момент місцеві підприємці продають її в інші райони та громади.

В жителів Тепениці, що прийшли на громадські обговорення, виникло лише одне питання: що матимуть вони від даного підприємства? Костянтин П’яних відповів, що це близько 20 робочих місць з гарною заробітною платою, інші умови необхідно обговорювати виключно з інвестором, якого підшукує науковець.

Жителі села проголосували одностайно – всі проти. За їх словами, вони остерігаються погіршення екологічної ситуації в селі в разі будівництва теплоелектростанції.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту