Графік виїздів «Мобільного ЦНАПу» та інші питання виконавчого комітету

Надання одноразової матеріальної допомоги

На виконавчому комітеті надали одноразову матеріальну допомогу 41 жителю Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Це жителі с. Болярка, с. Сердюки, с. Жубровичі, с. Кишин, с. Соснівка, смт Новоозерянка, с. Стовпинка, с. Замисловичі, с. Михайлівка, с. Тепениця, с. Хочине, с. Джерело, с. Шебедиха, с. Копище, с. Зубковичі, с. Зольня, с. Озеряни та м. Олевськ. Переважно всі звернулись по допомогу на лікування і один житель – на поховання родичів. Загалом було виділено 11 300 гривень з місцевого бюджету.

Звання «Мати-героїня»

Розглянувши подання виконуючого обов’язки старости с. Жубровичі Валерія Степанчука, члени виконавчого комітету вирішили порушити клопотання перед Президентом України про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» жительці села Жубровичі, 41-річній жінці, яка народила і виховала 5 дітей до 8-річного віку.

Графік виїздів «Мобільного ЦНАПу»

Члени виконавчого комітету затвердили маршрути та графік виїздів «Мобільного ЦНАПу». Згідно проекту рішення, це понад 20 населених пунктів та 10 маршрутів. Міський голова Олег Омельчук зазначив, що це не остаточний графік та маршрути, надалі буде можливість вносити зміни з метою ще кращого наближення послуги до населення.

Нагадаємо, що в рамках участі Олевського ЦНАПу в програмі «U-LEAD з Європою», Олевська ОТГ має можливість отримати спеціальний вид допомоги «Мобільний ЦНАП». Як повідомив керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин під час засідання, автомобіль має надійти вже в жовтні цього року.

Встановлення режиму роботи магазину

Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця, члени виконавчого комітету вирішили затвердити графік роботи магазину «Міраж» в селі Жубровичі, а саме: щоденно: з 8:00 до 20:00, час перерви: з 13:00 до 14:00, без вихідних.

Разом з тим, ФОП має забезпечити прилеглу до торгово-виробничої точки територію належним облаштуванням, освітленням та урнами для сміття, а дану територію утримувати в належних санітарних умовах.

Зрізання аварійних дерев

На виконавчому комітеті було надано дозвіл на зрізання аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самостійних і порослевих дерев на території населених пунктів Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Це осика в селі Замисловичі, біля ФАПу, та 4 берези біля багатоквартирного будинку в місті Олевську, ОСББ «Квадрат».

Надання житла для тимчасового проживання

Розглянувши звернення профспілкового комітету Олевської центральної лікарні, члени виконавчого комітету вирішили надати житлову квартиру для тимчасового проживання у житловому будинку по пров. Промисловий в місті Олевськ, загальною площею 59,5 м.кв., що належить до комунального житлового фонду Олевської міської ради. Там проживатиме лікар-неонатолог, що перебуває на квартирному обліку в списках на позачергове отримання житла. Термін дії договору – 2 роки та 11 місяців.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту