Нові правила прийому пацієнта в лікаря з 1 квітня

26 мільйонів українців вже підписали декларації із сімейними лікарями. Тим, хто це не зробив, з 1 квітня існуватимуть певні обмеження у доступі до медичних  послуг. Досі держава за кожного пацієнта, що не підписав декларації, але живе на території дільниці платила медичним закладам.  З 1 квітня КНП «Олевський ЦПМД» не отримав частину фінансування від НСЗУ за пацієнтів, що не заключили декларації. Тому, наголошуємо про основні кроки та правила  прийому пацієнтів в закладі

Перший крокобрати лікаря.

Люди повинні зрозуміти: щоб увійти в цивілізовану систему відносин у сфері охорони здоров’я, вони мають обрати лікаря та заключити з ним декларацію. Якщо людина не матиме свого сімейного лікаря, то не зможе скористуватися медичними послугами: програмою  «Доступні ліки»,  «Безкоштовна діагностика», відкрити листок непрацездатності, а з часом це електронний листок . Госпіталізація в стаціонар, електронний запис до лікаря теж стане проблемою, адже  в першу чергу будуть обслуговувати тих, хто підписав договір із лікарем.

Другий крокзвернутися в амбулаторію ЗПСМ м.Олевськ (Центр ПМД) з паспортом (для дітей до 14т років свідоцтво про народження),  ідентифікаційним  кодом і телефон для оформлення електронної картки.

Третій крокдотримуватись правил. Якщо ви уникаєте правил, не дотримуєтесь їх – держава гарантує вам екстрену та невідкладну допомогу, але не гарантує доступ  до деяких елементів системи, особливо що стосується  планового лікування. Така система працює у всьому світі.

Четвертий крок – запис на прийом до сімейного лікаря

Відвідати лікаря в зручний час  можна записавшись на прийом  через сайт: helsi.me, або за тел. (0435) 2-13-61, або моб. 0968491607.

З 1 червня 2019року візит до лікаря буде в основному по запису.

Важливо! Для отримання консультації лікаря, обстеження або з питань контролю лікування пацієнти повинні звертатись в робочий час до свого сімейного лікаря. В випадку раптового захворювання або раптового погіршення стану здоров’я,  пацієнти можуть отримати допомогу  у святкові та вихідні дні в амбулаторії ЗПСМ м. Олевськ, вул..Свято-Миколаївська, 46 в черговому кабінеті.

Якщо ви ще не обрали лікаря, подбайте про себе вже сьогодні!!!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту