На сесії прийняли рішення про встановлення податків та зборів на 2020 рік

На сесії міської ради були прийняті рішення про встановлення податків та зборів на 2020 рік.

Ставки туристичного збору по Олевській міській об’єднаній територіальній громаді прийняті у розмірі 0,25 відсотка – для внутрішнього туризму та 0,5 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати. За словами начальника відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олега Ковальчука, це становитиме 10 грн. за добу для українців та 20 грн. за добу для іноземців. Раніше ціна прив’язувалась до вартості проживання, тепер – від мінімальної заробітної плати. За дане рішення проголосували 23 депутати, «утримався» Анатолій Повар.

Рішення про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2020 рік підтримали всі присутні 24 депутати. Начальник економічного відділу повідомив, що дані ставки та пільги не змінюються і залишаються на тому ж рівні, що діють у 2019 році.

Приймаючи рішення про встановлення ставок і пільг із сплати місцевих податків на 2020 рік депутати голосували тричі з різними змінами. Мова йде про три податки: транспортний, єдиний та податок на нерухоме майно. Транспортний та єдиний податки пропонувалися без змін, теж залишити на тому ж рівні, що й у 2019 році.

На бюджетну комісію виносився проект рішення з такими ж ставками податку на нерухоме майно, як і в 2019 році: 0,4% для міста та 0,25% для села. Дані ставки податку прив’язуються до мінімальної заробітної плати. На комісії було винесено пропозицію про зменшення ставок податків до 0,36% для міста та 0,22% для села. Тож на сесію міської ради виносився проект рішення зі змінами, запропонованими на бюджетній комісії. Дана пропозиція не була підтримала більшістю – 16 «за». «Проти» проголосували Віталій Шейко та Анатолій Повар, «утримались» Володимир Ковальчук, Богдан Лозян, Олег Ковальчук, Віктор Шапорда, Станіслав Бідюк, Олег Омельчук.

Голосуючи за такі ж ставки податку, які встановленні і в 2019 році (0,4% для міста та 0,25% для села), рішення також не було прийнято, «за» – 13 голосів. Варто зазначити, що надходження податків до місцевого бюджету важливе для формування потрібної інфраструктури сіл громади та міста, утримування соціальної сфери та інших сфер функціонування громади. «Проти» прийняття таких ставок податку проголосував  Олександр Козловець, «утримались» Леонід Хомутовський та Микола Атанов. 8 депутатів взагалі не взяли участь у голосуванні: Віктор Коц, Валентина Торгонська, Ярослав Іванченко, Оксана Горпинич, Віктор Хлань, Павло Демкович, Микола Харченко, Ганна Кручко.

В ході обговорень, було вирішено винести на голосування проект рішення з такими ставками податків: 0,38% для міста та 0,23% для села. Рішення прийнято – 20 «за». «Проти» – Анатолій Повар, «утримались» Богдан Лозян, Віктор Шапорда та Станіслав Бідюк.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту