Прийняття на баланс комунальної аптеки та інші питання сесії

23 травня відбулось засідання сесії міської ради. На ньому було розглянуто 33 питання, включаючи «Різне».

На виконання постанови Кабінету Міністрів України №983 з державного до міського бюджету надійшла субвенція у сумі 11 000 гривень на співфінансування закупівлі телемедичного обладнання АЗПСМ с.Кишин.

Районна рада надала субвенцію у сумі 15 000 гривень на придбання обладнання для сенсорної кімнати Олевського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Відповідний сертифікат голова райради Віктор Троц та голова РДА Дмитро Лазаренко вручили міському голові Олегу Омельчуку під час святкування Дня міста.

Було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги 13 жителям громади. Переважна більшість людей звертаються по допомогу на лікування. Загалом було виділено 64 000 гривень.

Одноголосно прийнято рішення про співфінансування об’єкту «Спортивний майданчик для міні футболу зі штучним покриттям Жубровицької ЗОШ» у розмірі 10%, це 149 970 гривень. За інформацією начальника управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Ніколайчука, загальна вартість об’єкту – 1 499,7 тис. грн. Можливість отримання фінансування на спортивний майданчик можливе лише за співфінансування з міського бюджету. Для подальших кроків у даному напрямку було прийняте відповідне рішення.

Важливими питаннями засідання сесії стали встановлення податків та зборів на 2020 рік. Детально читайте за посиланням: http://olevsk-gromada.gov.ua/2019/05/28/na-sesiyi-priynyali-rishennya-pro-vstanovlennya-podatkiv-ta-zboriv-na-2020-rik/

Одноголосно депутати прийняли рішення про прийняття у комунальну власність та на баланс Олевської міської ради майно комунального підприємства «Олевська центральна районна аптека №32». Питання передачі аптеки на баланс міської ради неодноразово ініціювалось на сесіях міської ради. Варто зазначити, що за останні роки комунальне підприємство опинилося у великих боргах. Втім, міський голова Олег Омельчук неодноразово висловлював стурбування долею аптеки та її подальшим функціонуванням. За його словами, головне – зберегти діяльність комунальної аптеки задля подальшого забезпечення урядових програм для жителів Олевщини.

У питанні «Різне», за ініціативою Анатолія Повара, депутати звернулись до районної ради з метою отримати на баланс міської ради інше майно, що залишилось на балансі районної ради. Павло Демкович зазначив, що потрібно додати пункт про заборону відчуження (продажу) майна без згоди міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту