Олевська ОТГ в програмі Угода мерів – Схід “Від міста до міста”

Олевська ОТГ взяла участь у трьохденній програмі стажування «City2City». Для переймання досвіду в питаннях розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку і формування системи енергетичного менеджменту на муніципальному рівні в місто Славутич з робочою поїздкою відправилася заступник начальника відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради Антоніна Ніколайчук. Участь у програмі взяли участь також представники ще трьох міст України: Козятин (Вінницька обл.), Новогродівка та Покровськ (Донецька обл.).

Віктор Шевченко, перший заступник міського голови м. Славутич, презентував енергетичну політику міста і представив результати впровадження ПДСЕР в місті. Він наголосив на важливості формування єдиного енергетичного балансу на рівні міста для того, щоб правильно спланувати проекти з енергоефективності та поновлюваних джерел енергії, які допоможуть досягти цілей щодо зниження викидів СО2 в рамках Угоди мерів.

Галина Журавська, енергоменеджер міста Славутич, представила учасникам стажування основні функції енергоменеджменту в рамках ПДСЕР, нормативні документи, які регламентують діяльність енергоменеджера, поділилася практичними порадами як організувати систему енергомоніторингу на рівні муніципальних будівель і комунальних підприємств.

Під час другого дня стажування був організований діалог зі структурними підрозділами та комунальними підприємствами міста, які були залучені до розробки ПДСЕР і беруть участь в його реалізації. Під час зустрічі було наголошено на важливості розробки схеми теплопостачання міста з різними сценаріями розвитку центральної теплової системи, а саме: перехід на 100% біопалива в якості основного виду палива, перехід на часткове використання біопалива і газу.

Учасники стажування відвідали школу №1 і дитячий садок №2, на яких були реалізовані проекти з комплексної санації і оптимізації систем опалення за рахунок грантового фінансування з боку ЄС.

Підбиваючи підсумки програми стажування, з присутніми зустрівся міський голова Славутича Юрій Фомічов. Під час свого виступу він окреслив важливість ПДСЕР міста як енергетичної стратегії міста, яка дає можливість зрозуміти основні енергетичні виклики на рівні громади та міста, проаналізувати потенціал міста відносно економії енергії та коштів, окреслити цілі політики відносно сталого енергетичного розвитку, спланувати основні заходи та джерела фінансування проектів в рамках ПДСЕР.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту